Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κορωνοϊός : 10 κρούσματα στη Χαλκιδική - Συνεχίζονται τα τεστ στο Δήμο Αριστοτέλη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.198 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 10 στη Χαλκιδική.


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 400 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι 5 θέσεις στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πολυγύρου είναι πλήρεις, ενώ υπάρχουν και περιστατικά με κορωνοϊό στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

 

Οι Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα τα tests covid στο προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη.


"Η δράση γίνεται για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι (έτσι κι αλλιώς μέρος του τοπικού πληθυσμού), που βρίσκονται στην καθημερινή υπηρεσία του δημότη μας, είναι υγιείς και μπορούν να συνεχίσουν αδιάπτωτα να προσφέρουν σε όλους μας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα σε μια δύσκολη συνθήκη.
Υπενθυμίζω ότι εδώ και μέρες έχουμε υποβάλει αίτημα για τεστ και στο γενικό πληθυσμό του Δήμου, αλλά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση του αιτήματος εν μέσω lockdown", δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

20 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές την Κυριακή στη Χαλκιδική και 1 για μη χρήση μάσκας, μετά από συνολικά 680 ελέγχους που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα