Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Περιβαλλοντική δράση στη λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάµαντος

Περιβαλλοντική δράση προστασίας και ευαισθητοποίησης κοινού στην περιοχή της  λιμνοθάλασσας Αγίου Μάµαντος, που είναι ενταγμένη στο Natura 2000, πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο Greek Eco Project με την υποστήριξη του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφορίας για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφορική Ανάπτυξη της οργάνωσης MIO-ECSDE (υπό την αιγίδα της κοινοτικού Προγράμματος LIFE για τις ΜΚΟ) και τη συνδρομή του Δήμου Ν. Προποντίδας.


Στη δράση μετείχαν εθελοντές και μέλη του συλλόγου, τόσο από τον τόπο μας όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των παράκτιων περιοχών της λιμνοθάλασσας και τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης με διάφορα μηνύματα.


Η δράση στόχευε στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής, στην ευαισθητοποίηση για μείωση της ανθρωπογενούς ρύπανσης και την ενημέρωση για τις οικοσυστηµικές λειτουργίες των υδατικών οικοσυστημάτων, καθώς και στην ενίσχυση του εθελοντισμού και της ανάληψης προσωπικών ευθυνών.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα