Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση εκπαιδευτικών με το Δήμαρχο Ν. Προποντίδας

Με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Τρίγλιας κ. Καραποστόλου Αν. και τον Υποδιευθυντή του Λυκείου Ν. Τρίγλιας Μαστραλέξη Δ. συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς παρουσία της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ραμανδάνη Δ. και της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αθ. Εμμανουλίδου. Στη συνάντηση μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, των οποίων η κατάληψη έληξε την Παρασκευή.


Στα σχολεία έγιναν απολυμάνσεις και επιμελής καθαρισμός, προκειμένου να επιστρέψουν σήμερα στην κανονική λειτουργία τους. Κάποια κτιριακά ζητήματα ή εξοπλισμού δρομολογήθηκαν, ενώ ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι με την παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης δεύτερης καθαρίστριας, εφόσον ο εγκεκριμένος αριθμός καθαριστριών είναι μικρότερος των σχολικών μονάδων του Δήμου.


Σχετικό έγγραφο έχει ήδη αποστείλει προς την Κεντρική Ένωση Δήμων, προκειμένου να προωθηθεί το αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο για επιπλέον προσλήψεις ή διάθεση κονδυλίου για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους. “Κάνουμε, ό, τι μπορούμε, για να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και νομίζω ότι με την καλή θέληση εκπαιδευτικών και παιδιών, μπορούμε να τα καταφέρουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ζήτησαν, όπως και τα υπόλοιπα σχολεία, να μεταφερθεί στο Υπουργείο το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη, καθώς και για μείωση των εξεταστέων μαθημάτων κατά τις προαγωγικές εξετάσεις.


Στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία κινήθηκαν και οι απόψεις των μαθητών του Β΄ Γυμνασίου Ν. Μουδανιών με κύριο ζητούμενο τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα αλλά και την καθημερινή προσευχή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατά την έπαρση της σημαίας.  Βασικό αίτημά τους η τοποθέτηση πεζοφάναρου, προκειμένου να διασχίζουν τα παιδιά με ασφάλεια τον δρόμο. Ο Δήμαρχος από τη μεριά του ανέφερε ότι η διαδικασία έχει δρομολογηθεί αλλά είναι χρονοβόρα. Αυτό, που θα γίνει άμεσα και είναι και το καλύτερο, είναι η πρόσληψη σχολικού τροχονόμου.


“Δέχθηκα στο γραφείο μου αυτές τις ημέρες, όσους μαθητές ή εκπαιδευτικούς θέλησαν να με συναντήσουν. Άκουσα με πολύ προσοχή εγώ και συνεργάτες μου τις απόψεις τους. Κάποια θέματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα, κάποια άλλα απαιτούν περισσότερο χρόνο και κάποια άλλα  άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.  Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε.


Είπα στα παιδιά ότι η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή, ωστόσο δε συμφωνώ με την κατάληψη ως μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας. Οφείλουμε όλοι σε μία δημοκρατική κοινωνία  να προκρίνουμε τον διάλογο ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων μας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα