Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Η θάλασσα του Αριστοτέλη φιλόξενη για τους Ιταλούς τουρίστες

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ως απόλυτα θαλασσινό χαρακτηρίζεται το Fam. Trip των Ιταλών συνεργατών του tour operator Jampo Group, το οποίο αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην Ανατολική Χαλκιδική από το Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική τουριστική κοινότητα!

Καθώς το profile των προερχόμενων από την ιταλική τουριστική αγορά επισκεπτών επιβάλει τη σύνδεση όλων των τοπικών στοιχείων με το θαλασσινό, που αποτελεί το πρώτο και φυσικά το κύριο ζητούμενο των Ιταλών ταξιδευτών, η δομή του προγράμματος δραστηριοτήτων της διοργάνωσης όριζε καταρχάς «θάλασσα» και στη συνέχεια «θαλασσινό» φαγητό της δικής μας, αυθεντικής Ελλάδας.

Oι επισκέπτες ακολούθησαν καταρχάς τα χερσαία βήματα του Αριστοτέλη στους λόφους των Αρχαίων Σταγείρων, ατενίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος και το επιβλητικό Παγγαίο Όρος, που ορίζει τη μακεδονική φυσική κληρονομιά.

Θάλασσα και ιστορία τοποθετήθηκαν σε έναν κοινό παρονομαστή, για να αποδείξουν στον επισκέπτη ότι οι θαλασσινές επιρροές ήταν αυτές που διαμόρφωσαν τη μακεδονική ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του μεγάλου Σταγειρίτη φιλόσοφου.

Γεύτηκαν πιάτα της θάλασσας, όπου τα μύδια, τα χταπόδια, τα θαλασσινά και τα λαχανικά δημιούργησαν αξέχαστα μενού και στη συνέχεια ακολούθησαν τα «θαλάσσια βήματα του Αριστοτέλη», κατά μήκος των ακτών του Αριστοτελικού Όρους, ώστε να μεταβούν στις μυδοκαλλιέργειες της Στρατονίκης και της Ολυμπιάδας.

Μετά την επίσκεψη μέσα στη δομή, όπου το κρυστάλλινο θαλασσινό νερό καθρεφτίζει όλο το πράσινο του βουνού, μια εξαιρετική έκπληξη τους περίμενε στο μυδοτροφείο: ο executive chef του Mount Athos Resort Τάσος Παρασκευίδης και η ομάδα του ήταν εκεί, ώστε να τους παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής, χρησιμοποιώντας «μύδια Ολυμπιάδας» και άλλα τοπικά προϊόντα, τα οποία συνταίριαξε με τρόπο μοναδικό!

Με τους Ιταλούς να έχουν «εκστασιαστεί» με τον τρόπο κατά τον οποίο η ελληνική ψυχή εκφράζεται σε τόπους ανέγγιχτους και παρθένους, ολοκληρώσαν μία γεμάτη ημέρα, την οποία ο product manager του Jampo Group υποσχέθηκε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα ζήσουν / απολαύσουν και πελάτες του!

Σήμερα ανακαλύπτουν τον Αθωνικό Κόλπο, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα