Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των ΕΛΤΑ Αρναίας ζητεί η Κ. Μάλαμα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση του καταστήματος των ΕΛΤΑ της Αρναίας με μόνιμο προσωπικό. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, το ταχυδρομικό κατάστημα της Αρναίας Χαλκιδικής επιτελεί κρίσιμο ταχυδρομικό έργο, ενώ είναι επιφορτισμένο με την κάλυψη των αναγκών μιας πολύ μεγάλης περιοχής της Βόρειας Χαλκιδικής.Ήδη η περιοχή έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι, ενώ το ζήτημα της συρρίκνωσης του δικτύου των ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία στο παρελθόν.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, παρόλο, που όλοι τονίζουν την κρισιμότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος των ΕΛΤΑ της Αρναίας, το συγκεκριμένο κατάστημα ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από υποστελέχωση. Ο ένας μόνιμος υπάλληλος που υπηρετεί σε αυτό, είναι εκεί με υπηρεσιακή μετακίνηση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για δύο χρόνια, όμως ήδη έχουν παρέλθει τέσσερα, χωρίς να έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να ενισχύσει το ταχυδρομικό κατάστημα της Αρναίας με μόνιμο προσωπικό και πότε.Η ΕΡΩΤΗΣΗ

"Το ταχυδρομικό κατάστημα της Αρναίας Χαλκιδικής επιτελεί κρίσιμο ταχυδρομικό έργο, ενώ είναι επιφορτισμένο με την κάλυψη των αναγκών μιας πολύ μεγάλης περιοχής της Βόρειας Χαλκιδικής. Ήδη η περιοχή έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι, ενώ το ζήτημα της συρρίκνωσης του δικτύου των ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία στο παρελθόν.


Συγκεκριμένα, σε συνέχεια σχετικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ (υπ. αριθμ. 3444/21.1.2020), ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ απάντησε στις 30.1.2020 ότι “τα ταχυδρομικά καταστήματα του Νομού Χαλκιδικής λειτουργούν κανονικά, παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, και δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας σε κάποια από αυτά, στην παρούσα φάση”. Επίσης, μετά από την κατάργηση του υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι και σε συνέχεια σχετικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ (υπ. αριθμ. 3351/17.1.2020), ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank απάντησε στη Βουλή ότι “οι δημότες του Παλαιοχωρίου που είναι πελάτης της Τράπεζάς μας μπορούν να εξυπηρετηθούν για ένα σημαντικό πλήθος εργασιών μέσω του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Αρναία και στην Ιερισσό. Η Eurobank διατηρεί στενή συνεργασία με το δίκτυο των ΕΛΤΑ, τα οποία έχουν γραφεία εξυπηρέτησης κοινού στην Αρναία και στην Ιερισσό. Σε όλα τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ οι πελάτες της Eurobank έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν όλες τις βασικές τραπεζικές εργασίες όπως αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές λογαριασμών - καρτών, άνοιγμα λογαριασμού και αίτηση χρεωστικής κάρτας, άνοιγμα προθεσμιακής κατάθεσης”.
Παρόλο, όμως, που όλοι τονίζουν την κρισιμότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος των ΕΛΤΑ της Αρναίας, το συγκεκριμένο κατάστημα ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από υποστελέχωση. Ο ένας μόνιμος υπάλληλος που υπηρετεί σε αυτό, είναι εκεί με υπηρεσιακή μετακίνηση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για δύο χρόνια, όμως ήδη έχουν παρέλθει τέσσερα, χωρίς να έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

- Επειδή το ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αρναία επιτελεί κρίσιμο ταχυδρομικό και τραπεζικό έργο.

- Επειδή είναι απαραίτητη η στελέχωση των ΕΛΤΑ με μόνιμες προσλήψεις.

- Επειδή η Βόρεια Χαλκιδική δεν αντέχει άλλη κατάργηση υπηρεσιών και δομών εξυπηρέτησης των πολιτών και της οικονομίας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
Προτίθεται να δώσει λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Αρναία.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα