Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Καθυστερεί η καταβολή των οφειλομένων εφημεριών στους ιατρούς του Νοσοκομείου Χαλκιδικής

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχετικά με τις εφημερίες που οφείλονται στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

 

Όπως τονίζεται στην ερώτηση είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να εκθειάζει τους “ήρωες” της υγειονομικής μάχης από την μία πλευρά κι από την άλλη να μην καταβάλει τα οφειλόμενα σε εκείνους που κρατούν την δημόσια υγεία όρθια. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, για τις συγκεκριμένες εφημερίες υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και πλέον οφείλει το αρμόδιο υπουργείο να σπεύσει στην καταβολή τους, ενώ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην δημιουργηθούν ή διαιωνιστούν κι άλλα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς λειτουργούς της Χαλκιδικής, είτε αυτά αφορούν σε εφημερίες ιατρών, είτε σε νοσηλευτές, είτε σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

 

Θέμα : Απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων εφημεριών προς τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.


Στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών, τα οποία έχουν επικυρωθεί με σχετικές δικαστικές αποφάσεις, εντούτοις, η καταβολή τους από το Υπουργείο Υγείας χρονίζει. Παρά τη σχετική υποχρέωση, δεν έχει αποσταλεί ειδικό κονδύλι για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν έχει ενισχυθεί για να καλύψει τις έκτακτες δαπάνες που σχετίζονται με την υγειονομική κρίση κι αφορούν και τις υπερωρίες του υγειονομικού προσωπικού.

  • Επειδή είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλεται η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης στους υγειονομικούς λειτουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής
  • Επειδή το κράτος οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.
  • Επειδή η στήριξη προς τους ιατρούς δεν μπορεί να αφορά μόνο σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια.

    Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
  • Πότε σκοπεύει να καταβάλει τις οφειλόμενες εφημερίες στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής;

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα