Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής

Χαμόγελα, ζεστασιά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής (Σ.Π.Ν.Χ.).

 

Πολύτεκνες οικογένειες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, τοπικοί φορείς της πολιτείας, αλλά και πρόεδροι πολυτεκνικών Συλλόγων της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να κόψει ο Σύλλογος την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να τιμήσουν τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2019, να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά αυτών των οικογενειών που αρίστευσαν, αλλά και εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.


Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ευλογημένη, το 2020 να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία, εξήρε τον ρόλο της πολύτεκνης οικογένειας, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και σημειώνοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων δυναμώνει την ίδια την ελληνική οικογένεια.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Βατοπαιδινοί πατέρες, ιερομόναχοι Γεώργιος και Τιμόθεος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και βράβευσαν εκ μέρους της Μονής τους μαθητές που αρίστευσαν τη χρόνια που πέρασε αλλά και τις πολύτεκνες μητέρες. Πρόκειται για μια πράξη της Ιεράς Μονής με την οποία στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια σε μια δύσκολη εποχή για το θεσμό της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Μαζί με τα βραβεία δόθηκε κι ένα χρηματικό ποσό στον κάθε μαθητή ως ευλογία από τη Μονή. Ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ, π. Γεώργιος, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας στις πολύτεκνες οικογένειες την πατρική αγάπη του Γέροντα. Ο π. Γεώργιος , παρέλαβε μία τιμητική, αναμνηστική, χειροποίητη πλακέτα με επιπλατινωμένο χειροποίητο στεφάνη ελιάς από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιφιγένεια Κυριάκου, ως φόρος τιμής στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την έμπρακτον συμπαράσταση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονή Βατοπεδίου υπέρ των Πολυτέκνων και για το Θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελούν.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως: «η καλύτερη επένδυση για τον τόπο πέρα από την πολύτεκνη οικογένεια δεν υπάρχει» και ανέφερε τη φράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου «δώστε μου καλύτερη οικογένεια να σας δώσω μια καλύτερη κοινωνία». Εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα θρησκευτικά, υπογραμμίζοντας ότι τα θρησκευτικά δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα από τα «φυλλάδια Γαβρόγλου-Φίλη» επειδή δεν μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε βιβλία. Πρότεινε μάλιστα, να «επιστρέψουμε στα παλιά βιβλία για να διδάσκονται τα παιδιά θρησκευτικά κι όχι αλλοφροσύνες με κομματικά πολύχρωμες αναδιατάξεις περί την πίστη».


«Δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση να αναγνωρίζει την εκκλησία και αυτή τη στιγμή τα θρησκευτικά να μην στέκουν στο σχολείο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο» επεσήμανε.


Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος του Δ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνα Ζωγράφου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΔΑΕ) και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ν.Χαλκιδικής κ. Μαριλένα Ζαμάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη κ. Παναγιώτης Μουσλής, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αρναίας κ. Δημήτριος Αλεξανδρής, ο Αντιδήμαρχος Δ. Πολυγύρου κ. Δημήτρης Κοντογιώργης, ο ειδικός Σύμβουλος του Δ. Προποντίδας κ. Ανδρέας Λέλεκας, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής της Ν.Δ. κ Αποστόλης Τζηρίτης, ο Πρόεδρος του τοπικού Βραστών κ Μάκης Μελανδίνος


Η εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ και Πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Τάνια Πράπα, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Καβάλας κ. Ιωάννης Βοΐδης, Δράμας κ Νικόλαος Σμολοκτός, Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Φλώρινας, κ. Γεώργιος Κλημεντίδης, Κοζάνης κ. Κυριάκος Ιωαννίδης με τον ταμία κ. Δημήτριο Νάκα, Θεσσαλονίκης «η Μέριμνα» κ. Δημήτριος Μπελούρης, Έδεσσας π. Βασίλειος και πλήθος κόσμου.


Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν η χορωδία του ΚΑΠΗ Αρναίας υπό την Διεύθυνση της κ. Αικατερίνης Ζωγράφου, ενώ στο πιάνο συνόδευε η κ. Ελένη Χαλκιά και η Χορωδία Σημάντρων υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Φωστηρόπουλου.

Στις μητέρες που τιμήθηκαν ο Σ.Π.Ν.Χ έδωσε μία ασημένια εικόνα της Παναγίας με τον Χρηστό και στους αριστεύσαντες και στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, έδωσε τιμητικό έπαινο.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα