Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Μ. Καρρά με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή

 Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς κι ο αντιδήμαρχος Χ. Σαρόγλου, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των έργων του Λιμανιού των Ν. Μουδανιών.



Για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα και έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την κατασκευή τους. Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί το τεχνικό αντικείμενο της μελέτης, το οποίο περιελάμβανε μελέτες λιμενικών έργων (προμελέτη, οριστική), Η/Μ έργων (οριστική, εφαρμογής), υδραυλικών έργων (προμελέτη, οριστική), τοπογραφίας, οικονομοτεχνικές, γεωτεχνικές, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ΣΑΥ - ΦΑΥ και Τεύχη Δημοπράτησης. Επίσης, έχουν εγκριθεί τα σχετικά Τεύχη Δημοπράτησης.



Συνοπτικά, τα έργα που προτείνονται περιλαμβάνουν: την επέκταση κατά 530m και διαπλάτυνση του προσήμενου μόλου, διαπλάτυνση δυτικού προβλήτα εμπορικού λιμένα, διαπλάτυνση ανατολικού προβλήτα επιβατικού λιμένα, κατασκευή νέου υπήμενου μόλου, βυθοκόρηση λιμενολεκάνης και διαύλου, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στη χερσαία ζώνη, επιστρώσεις χερσαίας ζώνης, κατασκευή έργων απορροής ομβρίων χερσαίας ζώνης και αποχέτευσης ακαθάρτων, Η/Μ εγκαταστάσεων, πυροπροστασίας, ηλεκτροφωτισμού και καθαιρέσεις έργων που απαιτείται.



“Πρόκειται για ένα αίτημα που έχουμε ξαναθέσει στον Υπουργό. Είναι έργα επιβεβλημένα για την αναβάθμιση του λιμανιού, γι' αυτό ήρθαμε να συζητήσουμε και να ζητήσουμε δια ζώσης τη δυνατότητα ένταξης τους σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου. Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες κι έχει πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις” ανέφερε ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα