Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στήριξη των υπουργείων ζητεί ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας

Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με τον διευθυντή του υπουργού συναντήθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ζητώντας τη στήριξη της μελέτης και του τεχνικού δελτίου που αφορά την ένταξη παρεμβάσεων και αποκατάστασης ζημιών που προήλθαν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία.

 

Επιπλέον, υπέβαλε αίτημα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και του λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, ώστε το υπουργείο Υποδομών να είναι αυτό που θα χειριστεί την απαιτούμενη πρόταση. Μαζί με τον πρόεδρο του λιμενικού Ταμείο, Αβραάμ Σαλπικτίδη, ο δήμαρχος έθεσε και αίτημα χρηματοδότησης μελέτης για παρεμβάσεις στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό.

 

Κατά το διήμερο έγιναν εποικοδομητικές επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες για σημαντικά θέματα, έχοντας πάντα στην κορυφή της ατζέντας την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται και αφορούν το έργο του λιμανιού του Ν. Μαρμαρά, ώστε σε συγκεκριμένο χρόνο να υποβληθεί αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Αλιεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ανταπόκριση δίνει θετικά μηνύματα και υπάρχει αισιοδοξία για το έργο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα