Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Απ. Πάνα με τριτέκνους του Δήμου Ν. Προποντίδας

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας με το Σύλλογο Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών του Δήμου Νέας Προποντίδας καθώς και τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τρίτεκνων Οικογενειών Στέλιο Τσούλια, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν και συζήτησε για την αντιμετώπιση του μείζονος σημασίας δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

 

Όπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο Πηνελόπη Καραγιάννη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και τον Στέλιο Τσούλια, τα προβλήματα είναι πολλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα  στο Δήμο της Ν. Προποντίδας υπάρχουν 420 τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και πανελλαδικά πολλαπλάσιες, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες καθημερινά με μια σκληρή πραγματικότητα, καθώς δεν απολαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα, στερούνται-ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση-τα τριτεκνικά επιδόματα, επιβαρύνονται φορολογικά, δεν εξαιρούνται από την απαλλαγή του τεκμηρίου, ενώ διαφοροποιούνται ουσιαστικά από τις πολύτεκνες οικογένειες ως προς τις μεταγραφές των φοιτητών και των γονικών αδειών.

 

 Τονίστηκε επίσης,  ότι τα μέτρα στήριξης για τις τρίτεκνες  οικογένειες στη χώρα μας δεν συμπορεύονται με τα αντίστοιχα μέτρα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου νομοθετικά εξομοιώνονται οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες. Αυτό που μπορεί να αναγνωριστεί ως κοινωνική μέριμνα στις οικογένειες αυτές, είναι μια σειρά διευκολύνσεων που παρέχει ο Δήμος Νέας Προποντίδας με τη σημαντική έκπτωση από τα δημοτικά τέλη και από το ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής με την έκπτωση στα κόμιστρα των μελών των οικογενειών αυτών, που θα πρέπει να είναι και η απαρχή θέσπισης ουσιαστικότερων και αποτελεσματικότερων  μέτρων και από την κυβέρνηση.

 

Όπως ανέφερε ο κ.Πάνας : «Η επανατοποθέτηση του δημογραφικού προβλήματος σε καινούριες βάσεις αποτελεί προτεραιότητα για τη βελτίωση της σύγχρονης πραγματικότητας και τη μείωση της υπογεννητικότητας της χώρας. Τα αιτήματα του Συλλόγου των Τρίτεκνων είναι απολύτως δίκαια και επιβάλλουν άμεση παρέμβαση. Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε τη στήριξή του μέσα από στοχοθετημένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις στη Βουλή στα πλαίσια του επικείμενου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, την κατάθεση σχετικής ερώτησης, το συντονισμό δράσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς και διαβεβαίωσε την επανεξέταση του ζητήματος στην  Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ως μέλος της,  προκειμένου να αντιστοιχηθεί με τα ανάλογα ευρωπαϊκά δεδομένα».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα