Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βανδαλισμοί στο ΕΠΑΛ Μουδανιών από τους καταληψίες -ΦΩΤΟ-

Ρημαδιό άφησαν πίσω τους το σχολείο οι καταληψίες μαθητές του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών.


Εργαστήρια λεηλατημένα, διαλυμένοι υπολογιστές, σπασμένες καρέκλες,  ακαθαρσίες και βρώμα παντού, τουαλέτες χωρίς πόρτες είναι η εικόνα που αντίκρισαν τη Δευτέρα το πρωί εκπαιδευτικοί και μαθητές. Η κατάληψη στο σχολείο ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου και διήρκεσε μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.



Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, Σταμάτης Σταματιάδης κάλεσε την αστυνομία και το σχολικό συγκρότημα επισκέφθηκαν ο δήμαρχος, Μανώλης Καρράς και ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Κοκκινίδης και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους συλλόγους διδασκόντων των δύο ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου.



«Το σχολείο, μετά την δεκατριών ημερών κατάληψη, είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει. Ζητήθηκε η προσωρινή μετεγκατάστασή του σε άλλο διδακτήριο των Ν. Μουδανιών σε απογευματινή βάρδια (14:15-20:00). Ήδη το Εσπερινό ΕΠΑΛ μεταφέρθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών» ανέφερε στο halkidikinews.gr ο κ. Σταματιάδης.



Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για την υπάρχουσα κατάσταση του σχολείου που παραμένει κλειστό. «Η καταστροφή είναι απερίγραπτη. Πέντε άτομα, αμέτρητες ζημιές. Απίστευτο κακό, γιατί τόσο μίσος, τόση οργή; Κλέψανε τα πάντα, δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν υπάρχει χώρος να γίνουν μαθήματα για τα παιδιά. Όπως και δεν υπάρχουν χρήματα για αποκατάσταση των ζημιών…» σχολίασαν οι γονείς στο halkidikinews.gr.

Ορισμένοι γονείς προσφέρθηκαν να παρέχουν υπηρεσίες ελαιοχρωματισμού και αποκατάστασης των σιδηροκατασκευών. Ωστόσο ο Δήμος Ν. Προποντίδας θα ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης με το προσωπικό του μετά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας εκ των διευθυντών των άλλων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Ν. Μουδανιά δεν είναι πρόθυμος να παραχωρήσει το σχολικό κτίριο για να γίνουν τα μαθήματα του ΕΠΑΛ τις απογευματινές ώρες, γιατί φοβούνται μήπως υπάρξουν ανάλογες ζημιές και στα σχολεία που διευθύνουν. Ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και στο Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών και αναμένεται πλέον η απόφαση των συλλόγων διδασκόντων για το αν θα δεχτούν την προσωρινή μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ.

 

Η Πρόεδρος του Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, Αθανασία Εμμανουηλίδου σχολίασε:

"Ντροπή και θλίψη. Ούτε αστείο είναι, ούτε ενδειξη μαγκιάς. Όποιος γνωρίζει το παραμικρό, οφείλει να ενημερώσει τις αρχές. Όλα αυτά κοστίζουν και πρεπει να αποκατασταθούν από όσους συμμετείχαν, είτε ενεργωντας είτε παρακολουθώντας άβουλα. Όλα αυτά εκφράζουν τον πολιτισμό μας. Ο θυμός που κρύβεται πίσω από αυτό, η "ανάγκη καταστροφής" αντί για ανάγκη δημιουργίας, εκφράζει τον λάθος τρόπο διαπαιδαγώγησης από την οικογένεια αρχικά κι από την κοινωνία κατά επέκταση. Ευτυχώς δεν αποτελεί τον κανόνα. Για αυτό, το κακό πρέπει να σταματήσει. Με κίνητρα δημιουργίας. Με επικρότηση θετικών δράσεων. Με πρότυπα προσφοράς μέσα από την οικογένεια, με συζήτηση κι ευκαιρίες εκτόνωσης μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις Με συμμετοχή σε διαδικασίες αποκατάστασης, με έμπνευση ή διαφορετικά... με ποινές για κατανόηση της ευθύνης".


 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα