Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κασσάνδρεια : Εορτασμοί για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ" -ΦΩΤΟ-

Γιορτάστηκε  στην Κασσάνδρεια η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου που παρακολούθησαν η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ ακολούθησε παρέλαση των μαθητών.

 

Την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας. Στη συνέχεια ακολούθησε η Ομάδα Ετοιμότητας Κασσάνδρας της ΕΟΔ με πεζοπόρο τμήμα αλλά και με μηχανοκίνητα οχήματα. Tμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας και όλα τα σχολεία της Κασσάνδρειας παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

 

Σε μήνυμά της η κ. Χαλκιά αναφέρει:

«Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην μακραίωνη ιστορία της.

Η δόξα και η τιμή ανήκει σε εκείνους που το 1940 βροντοφώναξαν το ΟΧΙ και αρνήθηκαν να υποταχθούν στον φασισμό και τον ναζισμό.

Αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα και ταυτόχρονα μέσα από το ηρωικό τους παράδειγμα παίρνουμε κουράγιο και δύναμη για τους αγώνες της σύγχρονης εποχής.

Χρόνια πολλά σε όλους και μακάρι τα φωτεινά ιδεώδη του παρελθόντος να μας δείχνουν τον χρόνο του μέλλοντος."

φωτο: Μαίρη Παπαδοπούλου , Αν. Στεφανάκης


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα