Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο μου συμμετείχαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ Κ.Μ Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο υποδιοικητής Δ.Π.Υ Ν. Χαλκιδικής Αντιπύραρχος κ. Αριστείδης Κατιρτζίδης, ο Διοικητής της Π.Υ Σταγείρων – Ακάνθου Επιπυραγός κ. Διαμαντής Ταρατζάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Τζηρίτης και Κατερίνα Ζωγράφου και η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτική Προστασίας Π.Ε Χαλκιδικής κ. Μαγδαληνή Συρδάρη.

 

Αφού ενημέρωσα τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση ζημιών, που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν το νομό κατά την 10η Ιουλίου 2019, έθεσα στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός τα τελευταία χρόνια λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων με συνέπεια την πρόσκληση φυσικών καταστροφών και παράλληλα ευχαρίστησα τον κ. Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συμβάντος.

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις προτάσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ρόλου της Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός της Περιφέρειας σε δράσεις που αποσκοπούν κυρίως στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή και αποκατάσταση ενδεχόμενων ζημιών από φυσικά φαινόμενα που μπορεί να προκύψουν.

Οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε στην συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα