Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κτηματολόγιο: Στο 68% η προσέλευση στην Χαλκιδική

Έληξε στις 14 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τη Χαλκιδική. Στο τέλος του μήνα λήγει η σχετική προθεσμία για υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων και σε αρκετές περιοχές.

Με βάση άλλα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κτηματολόγιο, για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%.

 

Αν δεν υποβάλλατε δήλωση ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο εμπρόθεσμα μπορείτε να υποβάλετε εκπρόθεσμη δήλωση, όπως ορίζεται από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης και μέχρι την ημερομηνία που θα οριστεί με απόφαση του ΥΠΕΚΑ.  Στην περίπτωση αυτή όμως προβλέπεται η επιβολή προστίμου ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων. Σημειώνεται ότι η διαδικασία βεβαίωσης και εν συνεχεία επιβολής προστίμου, θα ενεργοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Συνεπώς, σε αυτή τη φάση δεν πληρώνετε πρόστιμο, παρά μόνο το πάγιο τέλος με τη γνωστή διαδικασία στις συνεργαζόμενες τράπεζες.

 

Διευκολύνσεις

Σε περίπτωση που έχετε καθυστερήσει την υποβολή της ακίνητης περιουσίας σας, και σπεύσετε τις τελευταίες ημέρες, το Κτηματολόγιο υπενθυμίζει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις εξής διευκολύνσεις, που εφαρμόζονται:

-Η διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσετε την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

–Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους Αναδόχους στα Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κλπ.

-Εναλλακτικά της επίσκεψης στα Γραφεία Κτηματογράφησης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου.

-Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.

-Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015 αλλά και να συνδεθούν με την επίσημη ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα