Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι Δήμοι Κασσάνδρας και Σιθωνίας με δωρεάν πρόσβαση WiFi

Οι Δήμοι Κασσάνδρας και Σιθωνίας βρίσκονται ανάμεσα στους 1.780 ευρωπαϊκους δήμους που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους.



Οι Δήμοι που μπαίνουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να επιλέξουν σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας στις περιοχές τους, προκειμένου να εγκαταστήσουν τα δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο για κατοίκους και επισκέπτες.



Οι νικητές ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

 

 Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Η  ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους αναβαθμίζει την ποιότητα στην τουριστική παροχή της Κασσάνδρας. Η Ε.Ε παρέχει μια σειρά από δυνατότητες στους Δήμους της Ευρώπης και είμαστε έτοιμοι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου μας".

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα