Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος : Εκδηλώσεις μνήμης για το Μακεδονικό Αγώνα

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο. 

 

Στις 10.00 τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου και αμέσως μετά εκφωνήθηκε ομιλία από τoν εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, Νικόλαο Παπαζιάκα.

Στις 10.30 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακεδονομάχων στον περίβολο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος ανέφερε:  "Συγκίνηση, περηφάνια κι ελπίδα! Ελπίδα γιατί, αν και περνάει στα «ψιλά» η Ημέρα μνήμης και τιμής του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908, στην κατάμεστη εκκλησία του Αγ.. Νικολάου στον Πολύγυρο ήταν έκδηλη η πίστη των παρευρισκομένων, αλλά και όλων των Μακεδόνων πιστεύω, πως η Μακεδονία μας θα μεγαλουργήσει στο μέλλον!" 

 

Να σημειωθεί ότι με ευθύνη των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έγιναν ομιλίες σε μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής, σχετικές με τη σημασία που είχε ο αγώνας αυτός και ο θάνατος του Παύλου Μελά στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα