Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκινάει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Σημάντρων

 Στο τέλος Οκτώβρη θα ξεκινήσει η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σημάντρων (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες), το οποίο θα κατασκευασθεί εντός του αύλειου χώρου του Δημοτικού σχολείου , ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η περίφραξη του έργου.



Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.285.000,00 € που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Το Γυμναστήριο θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 780,42m2 και θα αποτελείται από ένα κτιριακό όγκο, ο οποίος νοητά αλλά και διακριτά λόγω διαφορετικών υψών, μπορεί να χωρισθεί σε τρεις ενότητες: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων και wc, καθώς και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο). Θα εξυπηρετεί τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης (basket), της πετοσφαίρισης (volley), καθώς και της γυμναστικής (ενόργανης, ρυθμικής και αεροβικής).



Στο κτίριο θα διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλής διακίνηση ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο και γενικότερα ατόμων με αναπηρία. Επιπλέον, σε επαφή με το κτίριο θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικά στέγαστρα με ξύλινες περσίδες σκιασμού και μόνιμα καθίσματα χωροθετημένα πλησίον του προβλεπόμενου χώρου πρασίνου, ώστε να αξιοποιηθεί και ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου από τους χρήστες.



“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινάνε άμεσα οι εργασίες του κλειστού γυμναστηρίου Σημάντρων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες για άθληση. Είναι σπουδαίο κάθε έργο που γίνεται. Όταν όμως προσφέρει στους νέους και στα παιδιά, για εμάς έχει διπλή αξία” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα