Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Το ΓΕΛ Μουδανιών στο Erasmus+

Το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών για τα σχολικά έτη 2018 – 2019 και 2019 - 2020 έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018-1-DE03KA229-047536_2 με τίτλο “Migration biografies - Europe on the move”.

 

Στο πλαίσιο αυτού  του προγράμματος καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν ήδη το Μπάρι στην Ιταλία, το Πλάνεγκ στην περιοχή του Μονάχου στη Γερμανία και το Πόρτο στην Πορτογαλία. Την εβδομάδα 7-11/10/2019, 7 καθηγητές και 21 μαθητές των παραπάνω περιοχών θα επισκεφτούν τα Ν. Μουδανιά και το σχολείο μας.


Στα πλαίσια αυτής της κινητικότητας έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις -άλλες σχετικές με το θέμα του προγράμματος (ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων) και άλλες σχετικές με την παρουσίαση και προβολή της περιοχής του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής (σας επισυνάπτουμε αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων για την ενημέρωσή σας).


Ειδικότερα την Τρίτη 8-10-19 στις 10:00 π.μ. ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κος Μ. Καρράς θα υποδεχτεί τους μαθητές και τους καθηγητές του προγράμματος στο Δημαρχείο. Θα ακολουθήσει κέρασμα εκ μέρους του Δήμου και επίσκεψη στον Ιουστινιανό στα Φλογητά με ευθύνη του δήμου.


Ακόμα την Παρασκευή 11-10-19 στις 9:00 και μέχρι περίπου τις 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί ένα πρωτότυπο Refugee Simulation. Game σε όλη την έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος Μουδανιών. Ενώ θα εξελίσσεται ένα κυνήγι θησαυρού, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή (στα πλαίσια του εφικτού) με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος όταν φεύγει από τον τόπο του (χωρίς τη θέλησή του) και προσπαθεί να βρει τα βασικά σε έναν νέο τόπο. Η δράση, πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντάσσεται και στα πλαίσια του εορτασμού των Erasmus days.2019 (https://www.erasmusdays.eu/ ).

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα