Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων στο Δήμο Αριστοτέλη

Αποφασισμένη να «σβήσει» τη θλιβερή εικόνα των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων - μπαζότοπων είναι η νέα διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη.

 

Παρά τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού, μετά από εντολές του Δημάρχου Αριστοτέλη δόθηκε προτεραιότητα και προχώρησε με γοργό ρυθμό η πρώτη εξόρμηση καθαρισμού ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων στην ευρύτερη περιοχή Σταγείρων, Στρατονίκης και Νεοχωρίου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Είχα τονίσει προεκλογικά, ότι αυτή η εικόνα των σωρών σκουπιδιών που είναι διάσπαρτοι στην επικράτεια του Δήμου μας, αποτελεί προσβολή για την αισθητική του τόπου μας και την αρχοντιά των ανθρώπων του, καθώς και διαρκή πηγή κινδύνου πυρκαγιάς. Εδώ και αρκετές μέρες, έχουμε ξεκινήσει ως Δήμος αυτό που οφείλουμε. Να απομακρύνουμε τα μπάζα και τα σκουπίδια και να αποκαθιστούμε τη εικόνα που αρμόζει στη γη του Αριστοτέλη. Από εκεί και πέρα, αποτελεί ευθύνη όλων μας να διατηρείται το αποτέλεσμα. Για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων, ήδη κινούμε τις διαδικασίες στην κατεύθυνση του σχεδιασμού και της δημιουργίας Πράσινων Σημείων, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών με την αξιοποίηση προγραμμάτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι ώστε να ξέρει κάθε πολίτης, που θα μπορεί να αφήνει τα ογκώδη, προκειμένου να τα παραλάβει ο Δήμος και να τα οδηγήσει προς ανακύκλωση. Στο μεταξύ καλώ τους πολίτες να ενημερώνουν για ενδεχόμενα ογκώδη τον Δήμο στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη 15410. Η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων, πρέπει να σταματήσει και γι` αυτό θα συνοδεύεται από αυστηρές κυρώσεις, ειδικά όταν θα έχουμε εξαντλήσει τις προσπάθειες που αναλογούν στην Δημοτική Διοίκηση. Σε θέματα περιβάλλοντος δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα