Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών

Υπεγράφη από το δήμαρχο Μ. Καρρά, ως εκπροσώπου του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Γ. Πασαλή, προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής και προέδρου της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος LEADER η “Ανάπλαση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στα Ο.Τ 5 και 37” της περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών προϋπολογισμού 599.990 €.

 

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (κατ' ελάχιστον 56 θέσεις και 5 θέσεις για ΑΜΕΑ). Απέναντι από τον χώρο στάθμευσης (συμβολή Μ. Ανδρόνικου και Ε. Σακαλή) προβλέπεται η κατασκευή πλατείας-πάρκου 1.400 τ.μ. με φυτεύσεις δέντρων και σημεία στάσης και ανάπαυσης.

 

Θα δοθεί έμφαση σε χρήση μεθόδων και υλικών φιλικών για το περιβάλλον, όπως υλικά χαμηλής ανακλαστικότητας, χώροι στάθμευσης με διάτρητους κυβόλιθους και ενδιάμεση φύτευση, ηλιακά παγκάκια πολλαπλών χρήσεων, αυτόνομα φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκά πάνελ εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου “led”. Επίσης, θα παρέχεται σε όλο τον χώρο πρόσβαση στα ΑΜΕΑ με ύπαρξη διαδοχικών ραμπών ή με ελεύθερες ζώνες όδευσης.

 

“Οι χώροι πρασίνου σημαίνουν πάνω από όλα ποιότητα ζωής την οποία θέλουμε ως δημοτική αρχή να διασφαλίσουμε για τους κατοίκους μας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή που πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε και με την ολοκλήρωσή της ανάπλασης θα αποκτήσει μία τελείως διαφορετική όψη” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΑΝΕΤΧΑ Γ. Πασαλή για την καλή συνεργασία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα