Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υποτροφίες από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε μαθητές της Χαλκιδικής

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με επιστολή του Προέδρου της προς τους Δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρότατη κακοκαιρία, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφέρει σε έναν μαθητή ή μία μαθήτρια από κάθε Δήμο μία δωρεάν τριετή φοίτηση στα Λύκειά της (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ).

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αναφέρει:

 

"Αξιότιμοι δήμαρχοι,

Με ιστορία 115 ετών, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει συμβάλει αποφασιστικά στην εμπέδωση της αναγκαιότητας εκπαίδευσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα κι έχει ταυτιστεί με τις έννοιες της καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Όμως, ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της παραμένει διαχρονικά η κοινωνική ευαισθησία της, καθώς στέκεται πάντα δίπλα στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να βοηθήσει – στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων της - τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρότατη καταιγίδα της 10ης Ιουλίου 2019. Θα καλύψει την τριετή φοίτηση στα Λύκειά της (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) σε ένα μαθητή ή μία μαθήτρια από τις πληγείσες περιοχές.

 

Από μέρους σας προσδοκώ στη διάχυση της συγκεκριμένης πληροφορίας στους δημότες σας, προκειμένου να συγκροτηθεί η λίστα των ενδιαφερομένων προς φοίτηση και να γίνει η αξιολόγηση ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος μαθητής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Λύκειά μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής, ενώ την όλη διαδικασία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το Τμήμα Εγγραφών και Αμερικανική Γεωργική Σχολή Μαρίνου Αντύπα 54, Τ.Θ. 60097, ΤΚ 57001, Θέρμη, www.afs.edu.grΤ:2310492700

Επικοινωνίας της Σχολής, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε (έως την Πέμπτη 1 Αυγούστου και από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και έπειτα) στα τηλέφωνα: 2310492758 και 2310492761"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα