Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERIAS

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η 1η συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERIAS, στο οποίο συμμετέχει και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.


Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.


Στην κατεύθυνση αυτή υπέβαλλε πρόταση για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “European Refugees Integration Action Scheme - ERIAS”, η οποία και εγκρίθηκε.

Πρόκειται για πρόγραμμα που υποστηρίζει μεθόδους ενσωμάτωσης προσφύγων, οι οποίοι νόμιμα έχουν εισέλθει σε κάποια χώρα, με σκοπό την δική τους ενδυνάμωση, αλλά και την κάλυψη ειδικών αναγκών των επιχειρήσεων με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας τους, από τις χώρες που ωφελούνται από το πρόγραμμα.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά δεκατρείς φορείς από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία 2, Βέλγιο 1, Ισπανία 3, Βουλγαρία 3, Ελλάδα 3, Γαλλία 1). Οι φορείς αυτοί είναι :

1.FORMAPER _ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ(LEADER)- IT
2. EUROCHAMBRES-ASSOCIATION DES CHAMBRES DE COMMERCE ET D'INDUSTRIE EUROPEENNES ASSOCIATION INTERNATIONALE - BE
3. CAMARA OFICIAL DE COMERCIO, INDUSTRIA, SERVICIOS Y NAVEGACION DE ESPANA - ES
4. CAMARA OFICIAL DE COMERCIO INDUSTRIA Y NAVEGACION DE MALLORCA - ES
5. CAMARA OFICIAL DE COMERCIO INDUSTRIA, SERVICIOS Y NAVEGACION DE VALENCIA - ES
6. SDRUZHENIE BULGARSKA TARGOVSKO-PROMISHLENA PALATA - BG
7. Haskovo Chamber of Commerce and Industry - BG
8. CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY OF STARA ZAGORA BULGARIA - BG
9. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Γ.Ε.) - EL
10. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - EL
11. KEK_ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - EL
12. CHAMBRE DE COMMERCE ET D'INDUSTRIE DE REGION BRETAGNE - FR
13. FISASCAT CISL MILANO METROPOLI – IT

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 36 μήνες (από 01/11/2018 έως 31/10/2021) .
Η πρώτη διαβούλευση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και την παροχή επεξηγηματικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαρτίου στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Ιωάννης Κουφίδης, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.) η Πρόεδρος του κα Απ. Τσαλταμπάση, το Τεχνικό Ινστιτούτο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης ο Δ/ντης του, κος Καθαράκης Μιχαήλ, ενώ συμμετείχε και ο Γενικός Δ/ντης του Συνδέσμου Εξαγωγέων (Σ.Ε.Β.Ε.) κ. Σπ. Ιγνατιάδης. Προσκεκλημένη στη συνάντηση ήταν και η Υφυπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία απεύθυνε και χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο του εν λόγω συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, οι εκπρόσωποι των Ελληνικών φορέων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες σε επίπεδο Ε.Ε., όπως: τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εκτελεστικού Γραφείου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Arnaldo Abruzzini, τον Πρόεδρο της FORMAPER, κ. M. Ferlini, εταιρείας επιμορφωτικών δράσεων στα θέματα εργασιακής εμπειρίας για όλη την Ευρώπη, την Πρόεδρο της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ισπανίας κα Carmen Ayllon Martinez, την Γραμματέα Ισότητας Φύλων της Ισπανίας, κ. Tania Garcia.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα