Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλόδημος I και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων» με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων», ο Δήμος Νέας Προποντίδας υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Προποντίδας» και συνολική δημόσια δαπάνη του κύριου υποέργου 5.220.000,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

Η πρόταση χρηματοδότησης της πράξης, αξιολογήθηκε θετικά και έχει εκδοθεί Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί ένταξης του έργου με τίτλο: «Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Προποντίδας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Την παρούσα χρονική περίοδο έχουν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια του διαγωνισμού και τη σύναψη σύμβασης.



Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση δημοτικής ιδιοκτησίας σε οικόπεδο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικισμού Πορταριάς και έχει εμβαδόν 4.091,31τ.μ. Το κτιριακό συγκρότημα του Ειδικού Σχολείου οργανώνεται με βάση τις λειτουργικές ανάγκες σε δύο κτιριακούς όγκους, «Κτίριο 1» και «Κτίριο 2».

 

Το Κτίριο 1 συνολικού εμβαδού 1427,81 τμ είναι διώροφο και προβλέπεται να στεγάσει τους κυρίως χώρους εκπαίδευσης (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου). Το Κτίριο 2 είναι μονώροφο συνολικού εμβαδού  596,98 τμ. και προβλέπεται να  στεγάσει τους βοηθητικούς - συμπληρωματικούς χώρους (Χώροι Φυσικής Αγωγής, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κυλικείο). Τα δύο κτίρια συνδέονται με δίκτυο ημιυπαίθριων χώρων που δημιουργούν λαιμό απ’ όπου γίνεται και η είσοδος σ’ αυτά, αλλά εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής κίνηση των παιδιών από το ένα τμήμα στο άλλο. Σε όλο το σχολικό συγκρότημα η θέρμανση θα γίνεται με γεωθερμία και για το λόγο αυτό στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα γίνουν γεωτρήσεις βάθους περίπου 100μ, για να εγκατασταθεί  κάθετος γεωθερμικός εναλλάκτης. Η συνολική κάλυψη του κτιρίου είναι 1.659,09 τμ. εκ των οποίων 295,21 τμ. αποτελούν ημιυπαίθριους χώρους.

Στον αύλειο χώρο κατασκευάζονται κερκίδες δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ και βρύσες, προβλέπονται καθιστικά και τοποθετείται ο απαραίτητος σταθερός εξοπλισμός των γηπέδων και της παιδικής χαράς με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα