Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Δήμο Ν. Προποντίδας -ΦΩΤΟ-

Με έθιμα, πέταγμα του αετού, παραδοσιακές εκδηλώσεις και σύμμαχο τον καιρό εορτάστηκαν τα κούλουμα και στο Δήμο Ν. Προποντίδας. 

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μουδανιών είχαν την ευκαιρία οι επισκέπτες να γευτούν σπάνια εδέσματα της θάλασσας. Ο Ν.Ο.Μ. αναβιώνει την γιορτή των οστράκων πάνω από 25 χρόνια και την Καθαρά Δευτέρα προσέφερε σε όλους οστρακοειδή, νηστίσιμα θαλασσινά και τσίπουρο, αναβιώνοντας έθιμο από τις αλησμόνητες πατρίδες των παραλίων της Μικράς Ασίας. 

 

Κούλουμα και στην κεντρική πλατεία της Ν.Καλλικράτειας από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Μορφωτικό Σύλλογο Ν.Καλλικράτειας. Κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί.

Γλέντι στήθηκε στις κεντρικές πλατείες των τοπικών κοινοτήτων Ν.Σιλλάτων, Κρήνης και Σωζόπολης και στον παραλιακό οικισμό Δελφίνια με μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα. 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα