Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ο προαθωνικός τουρισμός στην Αυστρία

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Έντεκα προκαθορισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους αυστριακών και γερμανικών τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ferien, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από τις 12 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

 

Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επαφών παρουσιάσθηκαν όλες οι προτάσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τις τουριστικές δραστηριότητες που συνδέονται με τον Αριστοτελικό Περίπατο.

 

 

Παράλληλα, προβλήθηκε το εξαιρετικής ποιότητας οπτικο-ακουστικό υλικό , που δημιουργήθηκε από τους εκπροσώπους των αριστοτελικών κοινοτήτων με τίτλο «ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη», ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του υπό δημιουργία «δικτύου αριστοτελικών διαδρομών», δηλ. των διαδρομών που συνδέουν 6 αριστοτελικές κοινότητες, δημιουργώντας δίκτυο περιπατητικών περιηγήσεων μήκους περίπου 80 χιλιομέτρων. Ολόκληρος ο αριστοτελικός ιστός συνδέθηκε με τις προαθωνικές περιπατητικές διαδρομές αλλά και με εκείνες του Χολομώντα.

 

Καθοριστική για την προώθηση της περιοχής στην Αυστρία ήταν επίσης η συνέντευξη που παραχωρήθηκε σε εκπρόσωπο του κλαδικού περιοδικού PROFI REISENVERLAG, το οποίο πριν από έναν περίπου χρόνο δημοσίευσε το πρώτο αφιέρωμα στην Ανατολική Χαλκιδική.

 

Στα μέσα Απριλίου ομάδα Αυστριακών εκπροσώπων τουριστικών γραφείων αναμένεται στην αριστοτελική επικράτεια, προκειμένου να ακολουθήσει τμήματα του προαναφερόμενου ιστού, όπως αυτά συνδέονται με την οινική τοπική δραστηριότητα αλλά και με τη βραβευμένη μελοπαραγωγή των «τριών πράσινων βουνών». Αργότερα, στις αρχές Μαΐου, εκπρόσωποι Τύπου από την ίδια χώρα θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες του KOUZΙNA 2017, προκειμένου να αποτυπώσουν σε εκδόσεις της αυστριακής τουριστικής αγοράς τα δρώμενα της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα».

 

«Η θεματική προβολή κάθε γωνιάς της Ανατολικής Χαλκιδικής καθιέρωσε τον προορισμό στις ευρωπαϊκές συνειδήσεις ως πολυθεματικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της «αριστοτελικής» Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης. «Με σύμμαχό μας την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εθελοντές, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ευρωπαϊκή τουριστική αγορά. Αυτό αποδεικνύει επαγγελματισμό και στόχευση ενώ μας κάνει επαρκώς αναγνωρίσιμους και κλαδικά αναγνωρισμένους. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή ως προς την ποιότητα και το πρόσημο θετικό ως το αποτέλεσμα».

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα