Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανένδοτος ο δήμαρχος Κασσάνδρας για τους συμβασιούχους - Καταγγελία σε ΣΕΠΕ

Ανένδοτος παραμένει ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, ένας από τους τρεις αιρετούς (Κορίνθου,  Ανατολικής Μάνης, και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας), που αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας στο δήμο τους.

Αυτό προέκυψε κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των 57 συμβασιούχων του δήμου στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στον Πολύγυρο, παρουσία της γραμματέως του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπροσώπου της ΔΑΣ ΟΤΑ, Κλεοπάτρας Χοροζίδου.

 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ο δήμαρχος αρνήθηκε να μπει σε διάλογο μαζί τους, απλώς κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει το νόμο Βερναρδάκη παράνομο και αντισυνταγματικό, ενώ τονίζει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει τη θέση του το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν πρόκειται να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις, γιατί «δεν θέλει να πληρώσει από την τσέπη του».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλην του ΣΕΠΕ καταγγελία κατά του κ. Κυρίτση έχει γίνει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης η οποία, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν τηρεί το νόμο, υποχρεούται να τον ελέγξει πειθαρχικά.

Πηγή: aftodioikisi.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα