Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Το Δικτύο «των πόλεων του Μεγαλέξανδρου» στη σκωτσέζικη τουριστική αγορά

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σειρά πέντε επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησαν στελέχη του Δικτύου «των πόλεων του Μεγαλέξανδρου» αλλά και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων της Ανατολικής Χαλκιδικής στην καρδιά της Σκωτίας, το Εδιμβούργο (10.12.18), σε μια πρώτη προσπάθεια διείσδυσης στη σκωτσέζικη τουριστική αγορά του μακεδονικού τόξου «Ανατολική Χαλκιδική – Αμφίπολη».

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάσθηκε ολοκληρωμένο περιπατητικό πρόγραμμα, το οποίο προωθεί διαδρομές στο Αριστοτελικό Όρος, τη Σιθωνία και το Παγγαίο, που στην ουσία συνδέουν την ιστορικότητα των δύο ορεινών όγκων και συνθέτουν μια εξαίρετη φυσική και πολιτιστική αλληλουχία. Στην εν λόγω τουριστική παλέτα συμπεριλήφθηκαν ακόμη:

• η «διαδρομή του Αλέξη Ζορμπά», που συνδέει το Παλαιοχώρι με την Αρναία και προωθεί τον τόπο που «Ο Έλληνας» δραστηριοποιήθηκε ως μεταλλωρύχος,

• οι «διαδρομές του ελάτου», που συνδέουν το Χολομώντα με την Αρναία και προωθούν την τοπική ελατοκαλλιέργεια αλλά και

• διαδρομές «στα σύνορα του Αγίου Όρους», οι οποίες αναδεικνύουν τη φυσική και θρησκευτική σύνδεση της προαθωνικής χερσονήσου με τη μοναστική Πολιτεία.

Με οργανωμένο πληροφοριακό υλικό και καταγραφή των βημάτων της κάθε διαδρομής το Δίκτυο έδειξε ότι αναμένεται να μεγαλουργήσει στο θέμα της δικτύωσης ομοειδών τόπων της μακεδονικής (και όχι μόνο) επικράτειας με αντίστοιχους της διεθνούς πολιτιστικής και τουριστικής σκηνής.

 

Αφουγκραζόμενο το έντονο ενδιαφέρον των Σκωτσέζων, το Δίκτυο προγραμματίζει να ολοκληρώσει την πρωτοβουλία την επόμενη Άνοιξη, όπου σε συνεργασία με κορυφαίους φορείς του ελλαδικού και ευρωπαϊκού χώρου, προσκαλεί τους Σκωτσέζους να ακολουθήσουν τις διαδρομές, στις οποίες περπάτησαν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης και να διαπιστώσουν τους λόγους για τους οποίους αυτές οι διαφέρουν από απλά περιπατητικά μονοπάτια.

 

Τη «σκωτσέζικη» πρωτοβουλία διαδέχθηκε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων στο Λονδίνο (12.12.18), όπου tour operators ενημερώθηκαν για τον εμπλουτισμό των διαδρομών του «Δικτύου Αριστοτελικών Περιηγήσεων» αλλά και του «Αριστοτελικού Περιπάτου», ο οποίος πωλείται στη βρετανική τουριστική αγορά με αμείωτη ένταση από το 2013, έχοντας τοποθετήσει το Αριστοτελικό Όρος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη της εναλλακτικότητας. Αξίζει να αναφερθεί εκ νέου ότι τουλάχιστον 5.000 βρετανικές, σουηδικές και γερμανικές περιπατητικές διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ολυμπιάδα, έχοντας επεκτείνει θεαματικά την τουριστική περίοδο και προωθήσει την περιοχή σε στοχευμένες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές με πραγματικά φρενήρη αλλά ποιοτικό ρυθμό.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα