Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέος γύρος καταλήψεων στο Λύκειο Αγίου Νικολάου - Κινητοποιήσεις και στο Ν.Μαρμαρά

Σε δεύτερο γύρο καταλήψεων προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου καθώς μέχρι σήμερα και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν οι κενές θέσεις καθηγητών στο Λύκειο, δεν υπήρξε η παραμικρή θετική εξέλιξη.


Η 2η κατάληψη του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει τα δύο σχολεία ΓΕΛ και Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου ξεκίνησε σήμερα και  κύριο αίτημα της κατάληψής  αποτελεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και η απώλεια σημαντικών διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου και πρωτίστως της Γ΄ και της Β΄ Λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης .


Οι μαθητές του 15μελούς σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:


«…Ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει επανειλημμένως την συμπλήρωση των κενών ωρών μαθηματικών και χημείας, καθώς και για τις ώρες αισθητικής αγωγής για τα μαθήματα επιλογής (ελεύθερο σχέδιο), ουδέποτε έχει φτάσει καθηγητής στο σχολείο μας.

Είμαστε στη 10η εβδομάδα με παντελή έλλειψη καθηγητών στα θετικά μαθήματα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα εξεταστούν Πανελλαδικά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις στην διδακτέα ύλη τους σε βαθμό πλέον που δύσκολα θα μπορέσουν αυτά τα μαθήματα να αναπληρωθούν.


Δημιουργείται έτσι μια εκρηκτική κατάσταση που έχει γενικότερο αντίκτυπο στους γονείς και στους μαθητές καθώς καταστρατηγείται η βασική αρχή της ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών για τους μαθητές του σχολείου μας σε σύγκριση με τους μαθητές που τα σχολεία τους λειτουργούν κανονικά.


 Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους να δώσει μια λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του αιτήματός μας.
 Το Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου σε συμπαράσταση προς τους μαθητές του Λυκείου κάνει και αυτό κατάληψη προβάλλοντας και το δικό τους αίτημα για πρόσληψη καθηγητών για να καλυφθούν οι ελλείψεις και στο δικό τους Σχολείο» .



Στο μεταξύ, το ίδιο πρόβλημα παραμένει και στο Νέο Μαρμαρά, όπου  οι Σύλλογοι αποφάσισαν να κινηθούν ως εξής:


Θα πραγματοποιήσουν στις 26.11 παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Περιφερειακής  Δ/σης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να συμπληρωθούν  τα εκπαιδευτικά κενά στο Ν.Μαρμαρά. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο halkidikinews.gr, έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πολύγυρο, έχουν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και έχουν πιέσει βουλευτές του νομού να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα κενά θα καλύπτονταν, ωστόσο το πρόβλημα -το οποίο αφορά και υποψηφίους Πανελληνίων εξετάσεων-παραμένει.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα