Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ερώτηση Γ.Βαγιωνά για τις αποζημιώσεις των καμένων μελισσοσμηνών στη Σάρτη

Ερώτηση προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, υπέβαλε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων μελισσοκόμων από τη φωτιά στο Δήμο Σιθωνίας.

 

Ο κ. Βαγιωνάς αναφέρει ότι ο απολογισμός της φωτιάς της 25ης Οκτωβρίου στη Σιθωνία είναι τραγικός. Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη και μαζί με αυτά χάθηκαν και τα μελίσσια που φιλοξενούσαν. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους Χαλκιδικιώτες μελισσοκόμους, αλλά τους Βορειοελλαδίτες στο σύνολο τους. Τούτο διότι μεγάλος αριθμός μελισσοκόμων, την περίοδο παραγωγής που ξεκινά από τον Ιούλιο και τελειώνει τον Νοέμβριο, μεταφέρουν τα μελίσσια τους στην περιοχή της Νικήτης, μέχρι και τη Σάρτη.  

Μάλιστα, φέρονται να υπάρχουν αρκετές χιλιάδες κυψέλες στην περιοχή τη συγκεκριμένη περίοδο. 

 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο υπουργός:

-Έχει γίνει πλήρης καταγραφή των μελισσιών που κάηκαν;

-Πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί για αποζημίωση;

-Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ; Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών;

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα