Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Εργασίες οδοποιίας σε Σήμαντρα, Αγ.Μάμα, Ζωγράφου και Αγ.Παντελεήμονα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις μέρες αυτές οι εργασίες οδοποιίας στις Τ.Κ. Αγ.Παντελεήμονα, Ζωγράφου, Αγ.Μάμα και στη Δ.Κ. Σημάντρων του Δήμου Ν. Προποντίδας.

 

Το έργο αφορά εργασίες οδοποιίας οι οποίες θα γίνουν εντός των Δ.Κ. Νέων Μουδανιών και Σημάντρων και των Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, και Φλογητών, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.Οι βασικές εργασίες οι οποίες προβλέπονται να εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών» είναι οι εξής:

α) Βελτίωση του οδοστρώματος υφιστάμενων οδών εντός των οικισμών Νέων Μουδανιών, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, Σημάντρων και Φλογητών.β) Αποκατάσταση υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς των προαναφερόμενων οικισμών (κράσπεδα, πλακοστρώσεις). Κατά μήκος των πεζοδρομίων προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών.

γ) Ανάπλαση των κεντρικών οδών Θεσσαλονίκης, Παναγίας Κορυφινής και των οδών περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου των Νέων Μουδανιών (κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός, φύτευση). Ανάπλαση τεσσάρων (4) πλατειών-πάρκων εντός του οικισμού των Ν.Μουδανιών (στην ανατολική είσοδο του οικισμού (περιοχή Παναγίας Κορυφινής), στην Β-Δ είσοδο (περιοχή ΚΤΕΛ), στην περιοχή «Ελαιώνας» (πλησίον του 6ου Νηπιαγωγείου) και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου) καθώς και βελτίωση – αναβάθμιση πλατειών στους οικισμούς Αγ.Παντελεήμονας, Ζωγράφου, Πορταριάς, Σημάντρων και Φλογητών.

δ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους οικισμούς Διονυσίου, Πορταριάς (οικισμός, παραλιακή ζώνη) και Φλογητών.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα