Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρχή της νέας σχολικής χρονιάς - Αγιασμός στα σχολεία του Πολυγύρου -ΦΩΤΟ-

Χιλιάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη τη χώρα, επέστρεψαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό αρχικά  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος ανέφερε: "Η σημερινή έναρξη της νέας σχολικής περιόδου που παρέχει την ευχάριστη ευκαιρία να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους αξιότιμους εκπαιδευτικοΎς και τους αγαπητούς μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως καλή και ευλογημένη κατά πάντα σχολική χρονιά."
Κλείνοντας την ομιλία τους είπε: " Μη λησμονείτε τα λόγια του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και λογοτέχνη Αδαμάντιου Κοραή προς κάθε νέο: Νέε μου, επιμελού, κοπίαζε ενόσω είσαι νέος, δια να μη μετανοής το ύστερον ματαίως. Η επιμέλεια νικά όλας τας δυσκολίας και οδηγεί τον άνθρωπον εις δρόμο ευτυχίας".



Λίγο αργότερα ο  Μητροπολίτης Κασσανδρείας τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, του βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά, αντιδημάρχων, της δ/ντριας Β΄θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνης Τσέκου, εκπαιδευτικών και γονέων.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για τη νέα Σχολική Χρονιά

"Η έναρξη  κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί έναν ακόμη σταθμό στην πορεία  αναζήτησης της γνώσης.
Για να στεφθεί με επιτυχία αυτό το δημιουργικό ταξίδι  πρέπει ο καθένας από μας, στο κομμάτι που του αναλογεί, να πράξει με υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινάει με κύριους συνοδοιπόρους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ας εφοδιαστούμε  με δύναμη, αντοχή, αγάπη, υπομονή και θέληση για πρόοδο και εξέλιξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας".

Το μήνυμα του βουλευτή Γ. Βαγιωνά

Ευχές στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τη σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα απέστειλε, με μήνυμά του, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς:

«Αγαπητοί δάσκαλοι και μαθητές, 

Τα σχολεία ανοίγουν και φέτος τις πόρτες τους και σας υποδέχονται. Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι σας. 

Μέσα στο σχολείο, οι δάσκαλοι θα πρέπει να επιτελέσετε το δύσκολο και σημαντικότατο καθήκον σας: Να εκπαιδεύσετε τα παιδιά μας, να τους προσφέρετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους και μαζί με τους γονείς να πλάσετε ανθρώπους με όραμα, ιδανικά και αξίες.

Στο δύσκολο αυτό έργο σας είμαστε όλοι αρωγοί. Άλλωστε, χρειάζεστε κάθε δυνατή βοήθεια, για να διαμορφώσετε κατά το δυνατόν, τον Πολίτη του μέλλοντος. 

Οι μαθητές από την πλευρά σας θα πρέπει ν’αγωνιστείτε με πείσμα για την κατάκτηση της γνώσης κι όλων όσων εκείνων θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Από το σχολείο θα πάρετε τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματώσετε τα όνειρα σας. 

Σας εύχομαι μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά. 

Είθε το τελευταίο κουδούνι να σας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας».

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα