Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ε Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Ημέρα 112 - Ενημερωτική εκδήλωση

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το  Κέντρο Ευρωπαϊκής  Πληροφόρησης  Europe Direct Halkidiki, στο Γυμνάσιο Νέας  Καλλικράτειας η ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα του «112». Οι  μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Γιορτής στις 11 Φεβρουαρίου, με απόφαση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

 

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο τ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης, ο οποίος ενημέρωσε για το τρόπο χρήσης του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 τονίζοντας ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κάνει αρκετές προσπάθειες ενημέρωσης του ελληνικού κοινού σχετικά με την ύπαρξη και τη χρήση του 112. Επίσης, ο κ. Κοκολάκης  μέσα από τη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία του μίλησε για σειρά φυσικών φαινομένων και  το τρόπο προστασίας  μας από αυτά.

Από τη πλευρά του ο επικεφαλής του  Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος ανέφερε «Ο  αριθμός  έκτακτης ανάγκης  112 για επείγουσες ανάγκες λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωσή από το 1991. Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους εξακολουθούν να αγνοούν το 112 και να μην το χρησιμοποιούν».

 Τέλος, πληροφόρησε τους μαθητές για τις δράσεις και τη λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής.

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Χαλκιδικής 

Το Europe Direct Χαλκιδικής με περιοχή ευθύνης τη Χαλκιδική άλλα και με πεδίο δράσεων σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και παρέχει την πιο πρόσφατη ενημέρωση για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Το κέντρο ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης 450 περίπου κέντρων στα 28 κράτη μέλη, που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στην Ελλάδα .

Φορέας υποδοχής του Κέντρου είναι ο οργανισμός BUSINESS MENTALITY.

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct  επικεντρώνονται στα βασικά θέματα και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν άμεσο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους πολίτες, κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης  EUROPE DIRECT παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που απορρέουν από αυτά. 

Όπως σε άλλα κράτη μέλη, έτσι και στην Ελλάδα, τα κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPIO) και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ σε τοπικό και/ή περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, συνεργάζονται με άλλα δίκτυα πληροφόρησης και παροχής βοήθειας της ΕΕ.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Δικτυακός τόπος του Europe Direct : http://europa.eu/europedirect/index_el.htm

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα