Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Η Μ.Παναγία τίμησε τον πολιούχο της Μέγα Βασίλειο -ΦΩΤΟ-

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας τίμησαν τον πολιούχο τους Μέγα Βασίλειο. Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της πρωτοχρονιάς πανηγυρική και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου.

Επίσης έγινε Δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους, στην οποία παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς,  ο πρώην δήμαρχος, Χρήστος Πάχτας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ.Θεόκλητος στην ομιλία αναφέρθηκε στο θεολογικό και φιλανθρωπικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου και στην προσφορά του Αγίου στην Εκκλησία.  Μετά την  Δοξολογία ο Σεβασμιότατος έκοψε την Βασιλόπιτα. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιφορά του ιερού λειψάνου και της ιερής εικόνας του Αγίου Βασιλείου στους δρόμους της Μεγάλης Παναγίας.

φωτο: Μεγάλη Παναγία f/b

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα