Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Ιγγλέζη διαμαρτύρεται για τη συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός στο Συνέδριο της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.

"Ποιο είναι το αναπτυξιακό μέλλον που οραματίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ για την Χαλκιδική, όταν η Ελληνικός Χρυσός συμμετέχει ως «πλατινένιος χορηγός» στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής", διερωτάται η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη σε σχετική επιστολή της προς τη διοργανώτρια ΑΝΕΤΧΑ. 

 

Η κ. Ιγγλέζη  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή της με την συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης της ΑΝΕΤΧΑ και αρνείται να συμμετέχει σε Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, "μιας εταιρίας που επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής" υπογραμμίζει η βουλευτής.

 

Ολόκληρη η επιστολή της Βουλευτού

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία σχετικά με τη συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής» της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.

Αξιότιμοι,

Η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. αποτελεί ένα μέσο για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας του Νομού μας αλλά και για την προώθηση της τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και της απασχόλησης στον τόπο μας. Η μακρόχρονη εμπειρία της είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια.

 

Η διοργάνωση του «1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής» θα μπορούσε να είναι ένα λαμπρό πεδίο ανταλλαγής απόψεων και διαμόρφωσης στρατηγικής για το μέλλον της περιοχής μας. Με έκπληξη όμως πληροφορήθηκα ότι στο Συνέδριο συμμετέχει ως «πλατινένιος χορηγός» η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και μάλιστα ότι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ,είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του Συνεδρίου.

 

Με αυτό το δεδομένο, διερωτάται κανείς ποιο είναι το αναπτυξιακό μέλλον που οραματίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ για την Χαλκιδική; Θεωρείται η μετατροπή της σε βαριά βιομηχανική ζώνη «αναπτυξιακή στρατηγική»; Πρέπει να σχεδιάζουμε με ορίζοντα πενταετίας ή δεκαετίας για το μέλλον του τόπου μας, ή πρέπει επιτέλους να λάβουμε υπόψη τις επόμενες γενιές και να σχεδιάζουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας!

 

Σαν βουλευτής εκλεγμένη να προωθώ και να υπερασπίζομαι την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου εκφράζω, την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μου με την συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης. Ως εκ τούτου αρνούμαι να συμμετάσχω σε Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, μιας εταιρίας που επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

 

Κατερίνα Ιγγλέζη

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής

Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος"

 

Θέση παίρνει και η  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

"Η συνειδητή επιλογή της διοίκησης της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ να «συστρατευθεί» με την «Ελληνικός Χρυσός» στην διενέργεια του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής είναι – το λιγότερο – προκλητική, κυρίως προς τους δεκάδες πραγματικά αναπτυξιακούς φορείς της Χαλκιδικής, που κατ΄επανάληψη έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην καταστροφική εξόρυξη στη Β.Α. Χαλκιδική. 

 

Η επιλογή αυτή βρίσκεται απόλυτα απέναντι από τα συμφέροντα του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των επαγγελματιών, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της υγείας των Χαλκιδικιωτών.

 

Απέναντι σε όλους αυτούς, ποια ανάπτυξη ευαγγελίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ όταν συνεργάζεται με την «Ελληνικός Χρυσός»;

 

 

Μετά από αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής δεν αποδέχεται την συμμετοχή της σε ένα συνέδριο όπου επιχειρείται το ξέπλυμα και η νομιμοποίηση μιας εταιρίας που μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει."

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα