Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Διακόπηκε η δίκη των 22 μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού

 Διακόπηκε για αύριο Πέμπτη η δίκη των 22 μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχέιο της Ιερισσού στις 30 Μαρτίου 2012.

Λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης το δικαστήριο διέκοψε την δίκη. Αρκετός κόσμος από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους, δίνοντας νέο ραντεβού αύριο στα δικαστήρια, όπου ξεκινά παράλληλα μια δεύτερη δίκη εναντίον  27 κατοίκων που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε συμμορία.
 
Στη σημερινή δίκη μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας ήταν και ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας.

 

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.