Η Ανατολική Χαλκιδική υποδέχεται, για τέσσερις ημέρες, ομάδα ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Αζερμπαϊτζάν, σε ένα press trip που στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας στην περιοχή.
Η πρώτη επίσκεψη Αζέρων στην Ανατολική Χαλκιδική
Οι Αζέροι επαγγελματίες του τουρισμού ταξίδεψαν μέσω Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά γνωρίζουν από κοντά την «άλλη πλευρά» της Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επισκέψεις στη Δημοτική Κοινότητα Αρναίας και στα Πυργαδίκια, προορισμούς που αναδεικνύονται σε ιδανικές επιλογές ημερήσιων εκδρομών.
Κατά τη διάρκεια δείπνου στο Avaton Luxury Beach Resort – Relais & Châteaux, οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν μεσογειακή γαστρονομία και ενημερώθηκαν για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Αριστοτέλη ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από το Αζερμπαϊτζάν.
Νέες συνεργασίες για τον τουρισμό υψηλού επιπέδου
Τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιηγήσεις σε μοναδικούς προορισμούς: τον Άθω, την Ιερισσό και το Αριστοτελικό Όρος. Στόχος είναι η δημιουργία συνεργασιών που θα φέρουν περισσότερους ταξιδιώτες υψηλού εισοδήματος στην περιοχή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε:
«Η Ανατολική Χαλκιδική διαθέτει το φυσικό πλεονέκτημα, τις υποδομές και την αυθεντικότητα που ζητεί η αγορά του Αζερμπαϊτζάν. Η παρουσία των ταξιδιωτικών πρακτόρων εδώ είναι ένα σημαντικό βήμα για να χτίσουμε σταθερές συνεργασίες».