Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απούσες η δήμαρχος και η αντιδήμαρχος από τη συνεδρίαση του ΔΣ Κασσάνδρας

Στο δημοτικό συμβούλιο Κασσάνδρας συζητήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου. Παρουσία μάλιστα και του πατέρα του 19χρονου ο οποίος ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η δήμαρχος και η αντιδήμαρχος απουσίαζαν από τη συνεδρίαση...

Ο πατέρας του 19χρονου παρενέβη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε: «να δω ποιος θα πάρει τις ευθύνες, κάποιος πρέπει να μου πει ποιος μου σκότωσε το παιδί. Τα γεγονότα και τα έγγραφα δείχνουν ότι ο δήμος έχει την πρώτη ευθύνη». Παράλληλα τόνισε ότι η οικογένεια είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ζητά η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρεθεί ο ένοχος.

Ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα του λούνα παρκ, ενώ σήμερα η αντιπολίτευση κατέθεσε μήνυση εναντίον της δημάρχου, κας. Χαλκιά, για παράβαση καθήκοντος, καθώς -όπως είπε η αντιπολίτευση- δεν ενημερώθηκε ποτέ για το χαρτί που έστειλε η αστυνομία με το οποίο ενημέρωνε το σώμα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας. Έτσι όπως υποστηρίζουν δεν μπόρεσε ποτέ να συνεδριάσει η δημοτική επιτροπή προκειμένου να σφραγίσει και την επιχείρηση.

«Ο δήμος Κασσάνδρας αυτό το καλοκαίρι, άμεσα ή έμμεσα εμπλέκεται σε τρεις απώλειες ζωών. Η σιωπή καμία φορά σημαίνει και ενοχή. Καταθέσαμε μήνυση εναντίον της δημάρχου, καθώς θεωρούμε ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της», όπως είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κασσάνδρας.

Μ.Παπαδημητρίου: Τα κανάλια κατέγραψαν την τραγική ανεπάρκεια ενός δήμου που ρεζιλεύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κασσάνδρα Μπροστά", Μαρία Παπαδημητρίου στηλίτευσε την απουσία της δημάρχου και αντιδημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο.

"Σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας ήταν παρών ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη Κ. Γιώργος Καμπαϊλης ο οποίος είχε καλέσει και όλα τα κανάλια της Ελλάδας.
Το ότι θα ερχόταν σήμερα ο πατέρας με τα κανάλια είχε μαθευτεί από το μεσημέρι στο Δήμο. Σε εμένα το είπαν το μεσημέρι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνοντας με.

Παρα ταύτα η Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος ήταν απούσες σήμερα από τη συνεδρίαση.

Γεγονός που στηλιτεύω απερίφραστα διότι όφειλαν να είναι εκεί. Ακόμα και αν είχαν προγραμματίσει να λείπουν έπρεπε να γυρίσουν και να είναι εκει.

Τα κανάλια ήταν στημένα στο Δημαρχείο από τις 5μ.μ. και να μην το ήξεραν από το πρωί, από τις 5μμ και μετά το γνωριζαν.

Να είναι εκεί να ακούσουν τον πατέρα και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα του.

Αν δεν έχουν απαντήσεις να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη και να μη τον περιφρονήσουν έτσι. Περιφρονώντας και όλη την Κασσάνδρα τελικά.

Ο πατέρας ζητούσε απαντήσεις και κανεις από την υπόλοιπη διοίκηση δεν ήξερε τι να του πει και τον κοίταζαν σιωπηλοί.

Τα κανάλια κατέγραψαν την τραγική ανεπάρκεια ενός δήμου που ρεζιλευεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ.

Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Εμείς δεν είμαστε δικαστές. Δεν είμαστε αυτοί που θα υποδείξουμε ποιος φταίει, αν φταίει και σε τι βαθμό.

Όμως, ως Δημοτικοί σύμβουλοι δικαιούμαστε απαντήσεις από τα αρμόδια χείλη όπως δικαιουστε και εσείς οι πολίτες να είστε ενήμεροι. Όπως δικαιούται και ο πατέρας.
Σήμερα η τραγική ανεπάρκεια ήταν εμφανής

Κάποιοι μας κατηγόρησαν για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Τους επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, αυστηρότατα.

Τους συνιστώ να κάνουν αυτοκριτική από το να κριτικάρουν όποιον έχει φωνή και μιλάει.

Ντράπηκα σήμερα για την εικόνα μιας εκτεθειμένης δημοτικής διοίκησης που εκθέτει με τη σειρά της όλη την Κασσάνδρα.
Εκτεθειμένης από τις δύο αρμόδιες κυρίες που δεν ήταν εκεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βγουν μπροστά, με τις όποιες απαντήσεις".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα