Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Σεισμικές δονήσεις 4,6 και 4,1 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησαν τη Χαλκιδική

Δύο μεγάλες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,6 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν με διαφορά 57 λεπτών στο Άγιον Όρος και ταρακούνησαν όλη τη Χαλκιδική.

Ενδιάμεσα των δύο σεισμών σημειώθηκαν 3 ακόμα μικρότερες δονήσεις.

Ο πρώτος μεγάλος σεισμός 4,1R, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών σημειώθηκε στις 11.47 με εστιακό βάθος τα 11,9 χλμ.

Ακολούθησαν τρεις δονήσεις 2,6, 3,2 και 2,6 (μετά το 4,1) και 57 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 12.50 σημειώθηκε νέος δυνατός σεισμός 4,6 Ρίχτερ.

Από την ώρα εκείνη έχουμε συνέχεια μετασεισμούς με τον μεγαλύτερο να καταγράφετε στα 3,8 Ρίχτερ στις 12.57.

Οι κάτοικοι κυρίως της προ του Άθω περιοχής που μίλησαν στο halkidikinews. gr δηλώνουν ανήσυχοι γιατί αντιλαμβάνονται τις δονήσεις περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή.

 

🐝 Σεμινάριο Μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 στις 16:00, στις εγκαταστάσεις του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (πρώην Ινστιτούτο Μελισσοκομίας).

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα