Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Αντιπροσωπεία Αγροτικών Συλλόγων της Χαλκιδικής στον Αντιπεριφερειάρχη για την παρατεταμένη ξηρασία

Αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων της Χαλκιδικής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Γωάννη Γιώργο, παρουσία όλων των Περιφερειακών Συμβούλων του Νομού και της Διευθύντριας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Χ., για να συζητήσουν το σοβαρό θέμα της παρατεταμένης ξηρασίας στις αροτριαίες καλλιέργειες.

 

Συμμεριζόμενος την αγωνία των αγροτών ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δεσμεύτηκε για συντονισμένες συλλογικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ειδικότερα:

-Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης από ειδικά υπηρεσιακά κλιμάκια της Π.Κ.Μ.

-Σύνταξη μελέτης τεκμηρίωσης πιθανών απωλειών παραγωγής και οικονομικών επιπτώσεων που οφείλονται στην παρατεταμένη ξηρασία.

-Προγραμματισμός παρεμβάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία δεν προβλέπει αποζημιώσεις για απώλειες παραγωγής λόγω ξηρασίας.

-Και τέλος αναζήτηση αποζημιώσεων από άλλες πηγές.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα