Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την εμφυλη βία στον Πολύγυρο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Η έμφυλη βία μάστιγα της κοινωνίας μας».

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην έμφυλη βία ως ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και νεαρά κορίτσια, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και αφορά οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται. Συντονίστρια ήταν η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος Εφετών, Σοφία Μαντζακίδου.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων μορφές της έμφιλης βίας όπως η λεκτική, σωματική, ψυχολογική κακοποίηση, βιασμός, σεξουαλική βία, σεξουαλική παρενόχληση, εμπορία ανθρώπων (human trafficking), σεξουαλική εκμετάλλευση, οικονομική βία, εξαναγκαστικός γάμος, Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, stalking.

Την ενδιαφέρουσα ημερίδα που παρακολούθησε πολύς κόσμος διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας «Ανθεμούσες», τον Προοδευτικό Σύλλογο Γυναικών Καλυβών, τον Σύλλογο Γυναικών Ολύνθου, τον Σύλλογο Γυναικών Ορμύλιας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Βραστάμων και τη Γυναικεία Ομάδα Εθελοντισμού Παλαιόχωρας.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχολίασε: "Η έμφυλη βία υπάρχει παντού. Καθήκον μας η επεξεργασία κι η εφαρμογή πολιτικών που θα την αποτρέπουν. Σημαντική πρωτοβουλία συζήτησης από τους συλλόγους γυναικών και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Πολυγύρου. Παλεύουμε την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας παντού".

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε: "Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό και μας αφορά όλους, είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί για να «σπάσουν» τα κοινωνικά στερεότυπα που καθιστούν τις γυναίκες ευάλωτες απέναντι σε κάθε μορφή βίας και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την αξιοπρέπειά της.  Πολλά συγχαρητήρια και στους 7 γυναικείους συλλόγους για τη διοργάνωση και την πρωτοβουλία. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε και να συμβάλλουμε στην πρόληψη και στην εξάλειψη αλλά και στην καταγγελία περιστατικών βίας".

Στον χώρο υπήρχε και έκθεση ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας «Ανθεμούσες» αφιερωμένη στη μνήμη των γυναικών, θυμάτων έμφυλης βίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα