Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση του άξονα Νεοχώρι -Διασταύρωση Βαρβάρας - Ολυμπιάδα

Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του οδικού άξονα Νεοχώρι - διασταύρωση Βαρβάρας-Ολυμπιάδα με ποσό 2.000.000 € από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη, με ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που εντάσσει το έργο στο «Πρόγραμμα Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο».

Το συνολικό έργο της παρέμβασης που υπερβαίνει την εν λόγω χρηματοδότηση και έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης με αντιολισθητική διάστρωση σε στροφές και σημεία έντονης κλίσης, τοποθέτησης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, καθώς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Επίσης, για την εξασφάλιση της προσωρινής στάσης οχημάτων για λόγους έκτακτης ανάγκης, προβλέπονται εργασίες για την απαραίτητη διαπλάτυνση των υφιστάμενων ερεισμάτων. Για την αποτελεσματική διαχείριση των ομβρίων επί της οδού θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των υφιστάμενων τάφρων και ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών έργων.

Εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε: «Ένας δρόμος οφείλει να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις και όχι να απειλεί την ασφάλεια των πολιτών. Η αυτοψία που ανέδειξε πάνω από 10 παγίδες στο οδόστρωμα υπαγόρευσε τη δράση μας για την ουσιαστική αναβάθμιση του άξονα Νεοχωρίου –Διασταύρωση Βαρβάρας-Ολυμπιάδας. Στόχος μας, να πάψει να είναι επικίνδυνος και να γίνει ασφαλής για τα οχήματα και τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, όσους προσεγγίζουν τους πανέμορφους καταρράκτες μας, αλλά και για τους μεταλλωρύχους μας που χρησιμοποιούν καθημερινά τον συγκεκριμένο άξονα για τη μετάβαση από και προς την εργασία τους.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα