Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Καθάρισε την παραλία της Νικήτης και μάζεψε 15.909 γόπες και 2.332 πλαστικά καπάκια

Ο Αλέξης Φλωράκης από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβε δράση και καθάρισε το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Νικήτης, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Συνολικά μάζεψε από την παραλία 15.909 γόπες και 2.332 πλαστικά καπάκια!

Ο Αλέξης Φλωράκης σε ανάρτηση του, αναφέρει:

«Μετά από μια σύντομη άλλα δημιουργική σεζόν στην όμορφη Νικήτη αποφάσισα να ανταποδώσω την φιλοξενία της με έναν καθαρισμό της παραλίας. Στόχος μου φέτος ήταν οι γόπες από τσιγάρα στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Γεωργίου, τα οποία εκτός από τρομερή μόλυνση δημιουργούσαν και μια παραφωνία στα μάτια μου σε σχέση με το υπόλοιπο τοπίο.

Πολλές οι ιστορίες που έχω να διηγηθώ από αυτή μου την εμπειρία, αλλά θα επανέλθω σε δεύτερο πλάνο, με άλλα τρία project που πραγματοποίησα και το βιντεάκι. Οργή και θλίψη ήταν τα συναισθήματα που συνόδεψαν αυτό μου το εγκείρημα. Δυστυχώς κάποιες φορές νιώθω ότι το κακό που κάνουμε (κάναμε) προς τον πλανήτη μας είναι μη αναστρέψιμο και η αδιαφορία του κόσμου για την ποιότητα της ζωής του είναι τεράστια. Μηδέν παιδεία σε ένα αδιάφορο κράτος. Πρέπει να δράσουμε άμεσα χωρίς δικαιολογίες.

Μην ξεχνάτε να δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας στον τόπο που σας φιλοξενεί με μια μικρή δράση και φυσικά με την καθημερινή σας συμπεριφορά! Καλό χειμώνα σε όλους! Το “Because i care” είναι απλά το slogan μου (όταν με ρώτησε κάποιος “γιατί το κάνεις” απάντησα “επειδή νοιάζομαι”) και όχι κάποια οργάνωση.

Υπάρχουν θαυμάσιες ομάδες όπως η “Save your Hood” που κάνουν καταπληκτική δουλειά».

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα