Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπλίτη Ιερισσού στο Άγιο Όρος

Την Αθωνική Πολιτεία επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, κ.κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο,  π. Δωρόθεο Ζέρβα.

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τις Καρυές του Αγίου Όρους και συνάντησε εθιμοτυπικώς πρώτα την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, όπου τον υποδέχθηκε ο άγιος Πρωτοεπιστάτης, Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης με Μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συζήτησαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Ακολούθως ως απλός προσκυνητής μετέβη στο Πρωτάτο και προσκύνησε την περίπυστη εικόνα της Παναγίας "Άξιον Εστί". Κατόπιν επισκέφθηκε τον ασθενούντα κληρικό της Μητροπόλεώς Παν. Αρχιμ. Αναστάσιο Τοπούζη, Γέροντα του ιστορικού Κελλίου Τιμίου Προδρόμου Διονυσίου του εκ Φουρνά και τον υποτακτικό του Παν. Αρχιμ. Διονύσιο Βάραγκα που πρόσφατα χειροτόνησε εις Διάκονο και Πρεσβύτερο. Ευχήθηκε τα δέοντα και διαβεβαίωσε τον Γέροντα ότι η Ιερά Μητρόπολις είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Το μεσημέρι μετέβη στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, όπου τον υπεδέχθη ο Καθηγούμενος αυτής Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος και η υπ' αυτόν τιμία Αδελφότητα. Ο Μητροπολίτης παρακάθισε με τη συνοδεία του στην τράπεζα της Ιεράς Μονής και το απόγευμα επέστρεψε στην έδρα του. Η Μητρόπολη ευχαρίστησε τον κ. Ρηγίνο Τσάνο που είχε την καλοσύνη με το ταχύπλοό του να εξυπηρετήση τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα