Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύμφωνο δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με τον Δήμο Ajaccio της Κορσικής

Σχολικές ανταλλαγές, γαστρονομία, οινοτουρισμός, πολιτισμός, αποτελούν τα πεδία συνεργασίας που προβλέπονται από το Σύμφωνο Δικτύωσης που υπεγράφη στην Ιερισσό μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και του Δήμου Ajaccio της Κορσικής. Η πρωτοβουλία ολοκλήρωσε την τουριστική προσέγγιση του Δήμου προς την Κορσική που ξεκίνησε τον Απρίλιο το 2022 στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο».


Η αυτοδιοικητική αποστολή του Δήμου Ajaccio, αποτελούμενη από τους κ. Simone Guerrini, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Rose-Marie Ottavy Sarrola, Αντιδήμαρχο Σχολικών Υποθέσεων, κα Sylvia Hugon, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Christelle Combette, Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Ajaccio, πραγματοποίησε 4ημερη επίσκεψη στην περιοχή, προκειμένου να κατανοήσει το προσφερόμενο προϊόν της. Η υποδοχή της ομάδας στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία συνοδεύθηκε από γεύμα - επίδειξη χρήσης τοπικών προϊόντων: o μαύρος χοίρος Βαρβάρας, οίνοι / φέτα / γιαούρτι Αρναίας και ελαιόλαδο Γοματίου, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι προέβησαν σε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τα αναγνωρισμένα με Τοπικό Σήμα Ποιότητας προϊόντα.


Προσκυνηματικές κρουαζιέρες, καταδυτικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με τον πολιτιστικό οινοτουρισμό, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ξεναγήσεις στις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και γαστρονομικές επιδείξεις πλαισίωσαν τον άξονα της 4μερης περιήγησης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Κορσικανοί παρουσίασαν το Ajaccio ως προορισμό σχολικών διακοπών / εκδρομών. Παράλληλα, παρέλαβαν πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία ορίζει την Ανατολική Χαλκιδική στο Ajaccio ως αντίστοιχο προορισμό.


Η εν λόγω πρόταση θα προωθηθεί στην Κορσική από τον εκεί τουριστικό οργανισμό Ollandini με τη συνεργασία travel agents της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει δημιουργία μιας νοητής θαλάσσιας διαδρομής, που θα συνδέει την Ανατολική Χαλκιδική με το Ajaccio. Η συμφωνία καθορίζει ότι κατά μήκος της διαδρομής θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα γαστρονομίας, οινοτουρισμού και πολιτισμού. Πρώτο στάδιο σύμπραξης του μνημονίου συμφωνήθηκε να είναι η επίσκεψη του Δημάρχου Ajaccio στην Ανατολική Χαλκιδική κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2023, ο οποίος θα συνοδεύεται από κορσικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και τοπικούς chef. Θα προηγηθεί social media καμπάνια προώθησης των σχολικών διακοπών, απευθυνόμενη στο μαθητόκοσμο του μεσογειακού νησιού.


«Υλοποιώντας σταδιακά μια πολύ ισχυρή δέσμευση για στοχευμένη προσέλκυση νέων και εύρωστων τουριστικών αγορών στην Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμος Αριστοτέλη τοποθετεί τον προωθητικό πήχη ολοένα και ψηλότερα, ενεργοποιώντας το σύνολο των μεθόδων του σύγχρονου τουριστικού marketing», επισήμανε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος. «Στην περίπτωση των βιωματικών ταξιδιών εξοικείωσης, τα οποία ισχυροποιούν την εν γένει προωθητική διαδικασία, η δυναμική της Σύμπραξης επαγγελματιών του Δήμου λειτουργεί παραδειγματικά, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγάλους πυρήνες παραγωγής ενός ιδιαίτερα σοβαρού για το Δήμο τουριστικού έργου».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα