Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ε Ελλάδα

Έρχονται νέα μέτρα τη Δευτέρα

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εν όψει της μεγάλης έκρηξης κρουσμάτων που αναμένουν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον και με το 5ο κύμα της πανδημίας να καραδοκεί,

Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, να αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και να προτείνει επιπλέον περιορισμούς εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που οι επιστήμονες αναμένουν εκτόξευση κρουσμάτων μετά τις γιορτές, με κάποιους να κάνουν λόγο ακόμα και… για 20.000 κρούσματα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας είναι πως τα… πιο αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγο για 12.000 κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση αναμένεται να αρχίσει να φαίνεται από καθηγητής αυτή την Τρίτη, όπου σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη αναμένεται να έχουμε 9.000 κρούσματα.

 

Ποια τα σενάρια στο «τραπέζι»

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι σε σχέση με ό,τι ήδη ισχύει για τις μέρες μέχρι και την Πρωτοχρονιά θεωρείται απίθανο. Ό,τι αποφασιστεί θα ισχύσει από 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση, για την οποία θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια. Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο «τραπέζι» είναι να κλείνει η εστίαση στις 12 ή να ανασταλεί εντελώς η λειτουργίας για κάποιες ημέρες. Επίσης να είναι μόνο καθήμενοι.

Παράλληλα, εξετάζεται μείωση του ποσοστού πληρότητας στα νυχτερινά κέντρα ενώ «κλειδωμένη» θεωρείται και η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας. Αναφορικά με τα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συζητήσουν και την αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία. Δηλαδή τροποποίηση του 50+1%.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα