Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Χαλάρωση των μέτρων του lockdown

Τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για μικρές "ανάσες ελευθερίας" που όλοι χρειαζόμαστε για να τηρήσουμε καλύτερα τα μέτρα.


Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

-  Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
-  Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
-  Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
-  Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης
- Τέλεση λειτουργίας στους καθεδρικούς ναούς κάθε περιοχής με 1 πιστό ανά 25 τμ, με χρήση μάσκας και με υποχρεωτικά testing με ευθύνη της Μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Β΄ Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

 

Η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από αύριο Σάββατο σε όλη την επικράτεια. Επίσης, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν από τη Δευτέρα.

Η παραπάνω χαλάρωση των μέτρων θα συνοδεύεται από μαζικά δωρεάν, άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία. Θα γίνεται, συγκεκριμένα, ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσει η χώρα τα 10.000.000 τεστ ανά εβδομάδα, από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα που γίνονται τώρα. μΈτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες.

«Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σκέρτσος. Τόνισε δε ότι το τρίπτυχο των ατομικών μέτρων γίνεται ακόμα πιο σημαντικό: Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα. Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθείς ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.



Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε γνωστό ότι επαναλειτουργούν τα πάρκα, μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Η τέλεση λειτουργίας θα γίνεται με ένα πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς συγκεκριμένα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά με κωδικό 6 στο 13033.

ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα