Σάββατο, 15 Μαϊος 2021

Ε Ελλάδα

Επανεκκίνηση του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο

Από αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας και ξεκινούν οι διεθνής πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

 

Όπως άλλωστε ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα, σε ό,τι αφορά τις χερσαίες αφίξεις μέχρι το τέλος του Ιούνη θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων.

 

Για τις διεθνείς πτήσεις έως τις 30 Ιουνίου η Ελλάδα ακολουθεί τις απαγορεύσεις για non-essential travel από χώρες εκτός ΕΕ. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Μακεδονία επιτρέπονται όλες οι πτήσεις αλλά διατηρείται η απαγόρευση για για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

 

«Ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κάνει η πτήση της Aegean Airlines από Μόναχο στις 13.15, την οποία θα υποδεχθεί υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, η αγορά της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική καθώς το μερίδιό της στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία είναι 32%. Και αυτό, γιατί είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που ζουν εκεί και θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς και φίλους τους στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, φθάνει πτήση της Ολυμπιακής από Λάρνακα. Οι Κύπριοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κατέχουν τη δεύτερη θέση αλλοδαπών σε διανυκτερεύσεις, μετά τους Ισραηλινούς. Όπως μάλιστα ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου Βασίλης Σταματάρης, περισσότερα από τα μισά ταξίδια που θα κάνουν οι Κύπριοι το επόμενο διάστημα, θα είναι στην Ελλάδα. «Οι Κύπριοι αγαπούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα φέτος εκτός από τις μέχρι τώρα υπάρχουσες αεροπορικές συνδέσεις της Aegean Airlines, της Ryanair και της Blue air, μπαίνει μια ακόμη πτήση σε καθημερινή βάση από την Wizzair», αναφέρει ο κ. Σταμάταρης.

«Εκτιμώ ότι από τις 20 Ιουνίου κι έπειτα, όταν δηλαδή θα λήξει η υποχρέωση για όσους καταφθάνουν στην Κύπρο να υποβάλλονται σε τεστ και να παραμένουν για μια μέρα σε καραντίνα μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα -όλα αυτά με δικά τους έξοδα- θα είναι περισσότεροι οι τουρίστες που θα ταξιδέψουν. Ίσως αυτές τις πρώτες μέρες να έρθουν στη Θεσσαλονίκη όσοι έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις ή άτομα που δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν Κύπρο πριν από τις 20 Ιουνίου», πρόσθεσε.

 

 

1 στα 2 ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τον Ιούνιο

 

Μέχρι τέλος Ιουνίου όπως όλα δείχνουν, τα μισά από τα ξενοδοχεία που είναι άνω των 50 κλινών δεν θα ανοίξουν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

 

«Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία προσανατολίζονται να ανοίξουν αρχές Ιουλίου, παρόλο που και ο Ιούλιος θεωρείται ένας τουριστικά χαμένος μήνας. Οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές», αναφέρει ο κ.Τάσιος και εξηγεί πως τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αναζητούν γιατρό αναφοράς. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο κ.Τάσιος οι ξενοδόχοι δεν έχουν τελικές εγκρίσεις για κεφάλαια κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Συγχρόνως, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισημαίνει ότι «η βραχυχρόνια μίσθωση είναι πλήρως ανεξέλεγκτη».

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα