Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου άρχισε μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα.

 

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την οικονομία ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία.

"Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της  βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι αποδέχεται το αίτημα για τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Το προεδρικό διάταγμα να θυροκολληθεί, προκειμένου να λήξει η τρέχουσα ισχύ της Βουλής ώστε να μπει επισήμως πλέον η χώρα σε προεκλογική περίοδο.


 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα