Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Συνεργασία της ΠΟΞ με το BCΑ

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε αρκετές ειδικότητες εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, αναδεικνύουν καθημερινά τις παθογένειες και την αναποτελεσματικότητα του εθνικού εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δυστυχώς οι ελλείψεις εντοπίζονται κάθε χρόνο στο peak της σεζόν και αφορούν έναν τομέα - όπως είναι ο τουρισμός - που έχει  χαρακτηριστεί ως "η ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας. 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ο Πρόεδρος της κ. Γρηγόρης Τάσιος έχουν επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα και για την επίλυσή του, έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς. Προτάσεις για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού μας μοντέλου που κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

 

Παράλληλα όμως, η ΠΟΞ ενθαρρύνει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό που αφήνει η Πολιτεία,  μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους που επιθυμούν να απασχοληθούν στον τουρισμό. Προγράμματα που επιμορφώνουν και κατευθύνουν αυριανά ξενοδοχειακά στελέχη και εργαζόμενους και τους εξοπλίζουν με τα απαραίτητα εφόδια για να εισέλθουν στον εργασιακό στίβο.

 

Μια τέτοια πρωτοβουλία ανήκει στο BCA College και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του BCA κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη. Μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι συνέργειες είναι η κινητήριος δύναμη για τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί υπόθεση όλων μας. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα