Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στα εγκαίνια της Horeca πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος

Στα εγκαίνια της Horeca μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.

Η HORECA είναι μια μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης.

Τα ξενοδοχεία αποδείχθηκαν περισσότερο αξιόπιστα έναντι της βραχυχρόνιας μίσθωσης, γιατί κέρδισαν την εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας μέσα στην πανδημία. "Η δυναμική του κλάδου μας και η υπεροχή του είναι εμφανής, χάρις στον αγώνα του Έλληνα ξενοδόχου μέσα σε αντίξοες συνθήκες - και της ενότητάς μας που παραμένει αρραγής. Ο Τουρισμός μας είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και οι ενδείξεις για το 2023 είναι θετικές.
Η Χαλκιδική μας και οι άνθρωποί της είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επιτυχίας και είμαστε περήφανοι. Προχωράμε μπροστά και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!" σχολίασε ο Γρηγόρης Τάσιος.



"Στηρίζω Horeca"

Ο Γρηγόρης Τάσιος συμμετείχε στη συζήτηση του "Στηρίζω Horeca", όπου παρουσιάστηκε έρευνα του ΙΟΒΕ για τους έμμεσους φόρους, μαζί με τον πρόεδρο εστιατόρων Αττικής κ. Γιάννη Δαβερώνη.

Διαμονή - Εστίαση: Βασικός εργοδότης της ελληνικής οικονομίας, αλλά η χώρα μας έχει τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (13%) σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία (10%), Κύπρο (9%), Μάλτα (7%), Πορτογαλία (6%).

"Στόχος μας η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή (6%), ενώ τα έσοδα του φόρου διαμονής που θεσπίστηκε στα μνημόνια και ισχύει μέχρι σήμερα, να κατευθυνθούν ανταποδοτικά στην αυτοδιοίκηση για βελτίωση της καθημερινότητας και για έργα υποδομής. Ενώνουμε δυνάμεις, γιατί μαζί μπορούμε περισσότερα" σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Ο ρόλος της ποιότητας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Δεύτερη μέρα Horeca ο κ. Τάσιος συμμετείχε σε ένα "δυνατό" πάνελ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου, τον πρόεδρο του ΕΣΥΔ κ. Κωνσταντίνο Κούρταλη, τη διευθύνουσα σύμβουλο της TUV AUSTRIA HELLAS και μέλος Δ.Σ HELLASCERT κα Βάσια Καζάζη και τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ κ. Μιχάλη Μηστόπουλο.

Συζήτησαν για το ρόλο της ποιότητας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εμπιστοσύνη που γεννά στον καταναλωτή.

"Άλλωστε μέσω του ΞΕΕ καθιερώσαμε το "Ελληνικό Πρωινό" πανελλαδικά, ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση. Πλέον, το 88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων. Το 36% από παραγωγούς εντός κάθε νομού και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ το 97% των κρασιών που καταναλώνουν τα ξενοδοχεία μας είναι ελληνικά. Σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα, η Χαλκιδική μας αναδεικνύει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών της προϊόντων και οι παραγωγοί του νομού μας γίνονται πιο εξωστρεφείς. Οι γεωργοί μας είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες μας, αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας και εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.
Η πιστοποίηση στα ξενοδοχεία είναι ένα ακόμα εργαλείο υπεραξίας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον (Green key, ISO14001, KLP). Πολύ ενδιαφέρουσα και η συζήτηση του πάνελ για τα πράσινα ξενοδοχεία, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα και πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης κ.α. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαρετική πρωτοβουλία" ανέφερε ο κ. Τάσιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα